USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині судитимуть поліцейського, митника та податківця за хабарі

8 Грудня 2016 12:07
Від п’яти до десяти років ув'язнення «світить» умільцям, які шукали легкого заробітку. Завершивши розслідування, обласна прокуратура уже надіслала звинувачувальні акти в суд.

Про це інформував під час брифінгу начальник відділу прокуратури Волині Євген Мотринець 8 грудня.

«У жовтні обласна прокуратура завершила розслідування й скерувала до суду три справи за статтею 368 про одержання неправомірної вигоди. Перша стосується працівника слідчого відділку поліції, який вимагав та отримав 200 доларів США неправомірної вигоди. Друга щодо оперуповноваженого Державної фіскальної служби в області, який три місяці вимагав та одержав від особи коштів на загальну суму 7500 гривень за не здійснення перешкод у підприємницькій діяльності.

Третє обвинувачення стосується працівника митниці, який тричі отримував по 40 доларів США від особи за не створення штучних перешкод при перетині кордону України. Трьом особам «світить» від 5 до 10 років без альтернативи іншого покарання», - інформував правоохоронець.

Загалом, розповідає Євген Мотринець, цього року обласна прокуратура скерувала до суду 29 обвинувальних актів у кримінальних проваджень. З них 14 з ознаками корупції. Також скерували обвинувальний акт щодо працівника прокуратури, 4-х працівників митниці, 4-х працівників органів нацполіції, 4-х працівників фіскальної служби й щодо одного працівника контролюючого органу.

«Щодо цих 14 справ, то два провадження за статтею 364 Кримінального кодексу України щодо працівників митниці за фактом зловживання службовим становищем - заниження митної вартості, одне - щодо працівника митниці за одержання неправомірної вигоди для себе, три кримінальні провадження щодо одержання неправомірної вигоди й 8 проваджень щодо одержання неправомірної вигоди, яка пов'язана з вимаганням», - звітує Мотринець.

Зауважимо, що цього року Феміда вже винесла 10 вироків щодо корупції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Столярчук М.М. Показати IP 8 Грудня 2016 14:04
Осудити по максимуму і сповістити людей через ЗМІ , а витяги із приговора вивісити на митниці , у фіскальній службі і поліції ...!
Юрист В. Показати IP 8 Грудня 2016 21:03
Щоб побороти такі ганебні явища в державі як хабар , - потрібно за приклад взяти Китай !!! Там не дивляться хто це зробив і яку суму хабаря взяв . Від 20 років ув'язнення до позбавлення життя ...!!! МЕНШЕ не дають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus