USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навіть за обіцянку дати хабар, можливо, кидатимуть до в'язниці

7 Серпня 2013 11:24
В Україні пропонують саджати у в'язницю навіть за розмови про хабарі. Відповідний законопроект розроблено Міністерством юстиції виходячи з вимог ЄС для отримання Україною безвізового режиму, інформує ТСН.
Крім того, у відомстві хочуть посилити відповідальність за корупцію, однак поки невідомо, як саме. Згідно з документом, пропонується карати за хабарі в приватному секторі не тільки посадових осіб, але і рядових співробітників.
Також в Мін'юсті хочуть переглянути механізм перевірки даних у декларації та жорстко карати за неправдиву інформацію. Голова лічильної комісії Верховної Ради регіонал Володимир Олійник вважає, що це може бути не просто перевірка даних, а, наприклад, використання податковими інспекторами доносів людей.
«Я повністю підтримую ідею карати за обіцянку дати хабара за певні послуги. Потрібно взагалі припинити всі розмови про хабарі! Але тут потрібно врахувати, що люди зможуть просто обмовити людину, мовляв, вона мені пропонувала хабар. Тому слід чітко роз'яснити, що конкретно буде доказом того, що була взагалі розмова про хабарі, - диктофонний запис, наприклад», - додав Олійник.
У повідомленні також йдеться, що українці найчастіше дають хабарі міліції та лікарям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 7 Серпня 2013 11:27
Я за!!!!!!!!!!!! Треба перестати давати гроші лікарям. хай держава їм платить зарплату достойну. А то з людей давлять . І кричать чому ти прийшов в лікарню як у тебе немає грошей
Васяк Показати IP 7 Серпня 2013 12:31
Не можна підвищувати зарплату лікарям. А чим інженер чи вчитель гірше? Треба зарплату всі дати достойну життя, а не вибірково. А таким дійством ми далеко зайдемо.Судді, прокурори,митники тощо такі зарплати мають, мама не горюй, вам і не снилося. І це дає привід для дачі хабаря іншим, тому що і лікарям хочеться захмарні прибутки. В нас не країна. а жахливисько якесь. Коли цей бардак вже закінчиться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus