USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Майже 16 мільйонів - на благодійність. ІНФОГРАФІКА

31 Липня 2013 23:40
Депутати взяли до уваги «Інформацію про роботу благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» за I – півріччя 2013 року».

Подія, яку можна назвати безпрецендентною, відбулася на 43-ій сесії Луцької міської ради. До цього часу, благодійні фонди на сесії не доповідали.

Як уже повідомляли Волинські новини, депутат Любов Серба запропонувала зняти питання з порядку денного. Однак пропозицію виключити «Інформацію про роботу благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці-Новий Луцьк» за I – півріччя 2013 року» з порядку денного, депутати не підтримали.

Натомість, слухали доповідача – заступника голови правління фонду Ірину Констанкевич.

Так, «БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» тільки у першому півріччі надав допомогу 8 234 лучанам на суму майже 16 мільйонів гривень, і фінансував численні проекти у різних галузях: соціальній, культурній, освітній, науковій, медичній.

Метою інформування про діяльність благодійного фонду за перше півріччя 2013 року, зі слів Ірини Констанкевич, було наголосити на стратегії, в основі якої публічність, прозорість і підзвітність є визначальними, зокрема на пріоритетних напрямах і програмах, різноманітності форм наданої благодійної допомоги.

Одним із основних напрямків діяльності благодійного фонду Ігоря Палиці є робота громадської приймальні.

Людям, котрі туди звернулися, надали допомоги на понад два мільйони гривень. Активно працюють програми із підтримки медицини, спорту та науки. Крім того, фонд реалізує спільні з пологовим будинком та міською лікарнею проекти. Найбільш масштабною є оздоровлювальна програма «Буковель». Так, дві тисячі лучан мають змогу оздоровитися на гірському курорті – це школярі, студенти, працівники освіти, культури, медицини, а також інші категорії лучан», - розповіла заступник голови правління фонду.

На запитання депутата Миколи Дендіберіна про облаштування міні-футбольних полів, Ірина Констанкевич відповіла, що, на разі, такі об’єкти вже облаштовані у школах № 2, 3, 12, 16, 23 Луцька. По 5 таких полів установлюватимуть щороку.

Закінчився виступ жартівливим запитанням депутата Анатолія Бірюкова про те, чи можна включити у програми фонду стипендії не тільки луцьким школярам і студентам, а й депутатам, які працюють у міськраді понад 15 років.

Такими схемами і таблицями благодійний фонд демонстрував види допомог, наданих лучанам, під час презентації, що супроводжувала виступ:




У підсумку, представники міськради взяли звіт благодійного фонду до уваги. «За» проголосували 29 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Показати IP 1 Серпня 2013 10:27
Та віддайте ці гроші Луцьктеплу, закрити борг лучан. Оце буде позитив.
Остапу Показати IP 2 Серпня 2013 13:40
Киричук и эти деньги украдет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus