USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«ПортCity» встановили терміни зі сплати боргу

12 Серпня 2014 16:44
Якщо до 30 серпня підприємство не сплатить кошти у казну міста, його діяльність можуть призупинити і стягнути гроші примусово.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 12 серпня.

Проект рішення Про встановлення факту порушення вимог чинного містобудівного законодавства під час прийняття в експлуатацію ТРЦ «ПортCity» озвучив депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук.

«Всім відомо про ситуацію, яка склалася навколо ПП «Реммеблі» і триває уже з травня. Різні проекти рішення вносяться міським головою: зменшити пайову участь на одну суму, зменшити на іншу. Знову готується новий проект рішення. Але нещодавно ми дослідили, що 30 серпня 2014 року спливає термін сплати цієї пайової участі», - зауважив депутат.

Як уже раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, керівництво торгово-розважального комплексу «ПортCity» намагається усіма можливими і неможливими методами «збити» розмір пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Нагадаємо, замовник будівництва даного ТРЦ - ПП «Реммеблі», згідно із законом, зобов’язане сплатити власну частку у розвиток інфраструктури міста. Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста мав бути, власне, підземний перехід біля торгового центру. Однак переходу як не було, так і немає, а місто наразі залишилось ні з чим.

Міська рада почала роботу, аби фірмі вкотре зменшили пайовий внесок. Згідно із Договором пайової участі підприємство зобов’язали сплатити 6 мільйонів 26 тисяч 870 гривень до міського бюджету, однак ПП «Реммеблі» цього разу намагалися сторгуватись із міською владою на 3 мільйони 926 тисяч 813 гривень, тобто «збити» суму обов’язкового внеску. Та це рішення таки не пройшло. Однак, здаватися на цьому ПП «Реммеблі», вочевидь, не збирається.

Тому комісії запропонували внести проект рішення, згідно з яким депутати встановлюють факт порушення забудовником ПП «Реммеблі» статей 30 та 40 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності. Порушення полягає у невнесенні до міського бюджету коштів у сумі 6,026 мільйона гривень у розвиток інфраструктури міста до прийняття в експлуатацію ТРЦ.

Якщо до 30 серпня забудовник не внесе вказану суму в обсязі, встановленому договором, то міськвиконком має звернутися до відповідних органів з клопотанням про припинення експлуатації об’єкта та стягнення відповідної суми коштів у примусовому порядку.

Депутати проект рішення підтримали, тож, його розглянуть під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 12 Серпня 2014 17:30
Тільки через суд можна отримати кошти.а не голослівними заявами.
макс до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 17:34
ой, сумніваюся я що з цього шось буде... Не заплатять...
дідо Показати IP 12 Серпня 2014 17:41
Після примітивного рекету, жоден івестор у місто не прийде.
ВОНО до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 17:53
Ерема вор и негодяй , а не инвестор - тут еще забыли увеличить сумму с учетом роста курса доллара на 55% и будет уже не 6 а 9 лимонов грн
Корінний лучанин до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 23:01
Такі інвестори нехай краще не приходять! Нагадаю, лучани відстояли розвал Театрального майдану у свій час, бо приходили подібні "інвестори" . Це було перед кризою 2008року. Навіть важко уявити ті можливі руйнації на місці майдану та переходу біля ЦУМу.
прокурор Показати IP 12 Серпня 2014 17:45
грабуй награблене
ВОНО Показати IP 12 Серпня 2014 17:56
пока одни воюют другие воруют . Воюют разные люди, а воруют одни и теже, не смотря на войну *доблестное* СБУ воров в упор не видит
дідо Показати IP 12 Серпня 2014 18:05
У Луцьку діє кримінальне угрупування.Якщо якийсь інвестор починає бізнес проект. то його починають травити з всіх сторін. Брехливі заяви. перевірка прокуратурою. І так доти .поки бізнес не відкупиться. Буратіно. Порт-Сіті , Книжний пасаж. Ювант.... ітд... Хто слідуючий ?
баба до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 21:32
ДА канешно! Глава групировки коля з вулиці хмельницького. І вся його банда - секретна клікуха - еЛеМеР. Тіко брєд то все - просто у нас ніхто не хоче вести соціально відповідальний бізнес. Кожному лише би урвати побільше та пошвидше. А ті що вже урвали - одне поперед іншим вимахуються - ціни собі скласти не можуть, пєтухи
не член Показати IP 12 Серпня 2014 19:27
"член депутатської групи «Новий Луцьк» " - тут все зрозуміло хто, від кого і за що "воюють"!:)))
члену-не-члену Показати IP 12 Серпня 2014 20:18
мова про майже 9 млн. відшкодування місту...не треба ні на дороги, ні на ремонти? Тоді хай залишається Єремееву, йому більше потрібно. Але за що такі щедрі подарунки? А інші лучани теж такі щедрі, живучи у жалюгідних умовах і бідніючому на очах місті..Думайте, що пишете в коментах!!
777 Показати IP 12 Серпня 2014 21:52
Бачу працівники ПортСіті активізувалися у коментуванні статті :)
блаблабла до 777 Показати IP 12 Серпня 2014 22:29
А що ти бачиш, призвища чи назви бутіків?:) Тут більше з ЦУМу строчать!:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus