USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада не дозволила повертати депозити вкладникам збанкрутілих банків

7 Жовтня 2014 14:54
Народні депутати не підтримали законопроект, який дозволив би Фонду гарантування вкладів повернути українцям депозити з неплатоспроможних банків.

За законопроект 5055 "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) проголосувало 227 нардепів. Законопроект 5049 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - нардепи декілька разів провалили, передає Еспресо.TV.

Тобто нардепи дозволили випустити векселі для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за допомогою яких українці змогли б отримати свої депозити з банків, які визнали неплатоспроможними. Але нардепи не підтримали законопроект 5049, без якого неможливо запустити випуск векселів.

"Вклади до 200 тисяч гривень мають 98% українців. Сама бідна публіка, яка не може отримати свої вклади. Процедуру ліквідації проходять 13 банків. Для них потрібно 10 мільярдів гривень. На рахунку Фонду гарантування вкладів (ФГВФО) немає нічого. Якщо НБУ видасть позику, то там опиниться 5 мільярдів гривень.

Зараз на кону мільйони найбідніших людей, які можуть отримати компенсацію. Ми обмінюємо вексель на ОВДП (облігацій внутрішньої державної позики), які будуть належати фонду. Він несе ці держоблігації в Нацбанк і НБУ дає їм гроші. Кошти поступлять через 2 дні після підписання закону президентом. Люди отримають свої вклади винятково грошима", - пояснив законопроект 5055 у Раді міністр фінансів Олександр Шлапак.

Також Шлапак додав, що загалом Фонду до кінця року необхідно 16 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
економіст Показати IP 7 Жовтня 2014 15:25
Цим депутатам до дупи наші проблеми, вони тільки за свої гроші печуться. На вила їх!!!
пролетарій до економіст Показати IP 7 Жовтня 2014 17:04
А Ляшко - за наші! Вила - Ляшку!
Дончанин до пролетарій Показати IP 7 Жовтня 2014 19:03
Не волнуйся! Если бы Ляхко не знал бы результатов предстоящего голосования - он бы не пиарился.
А до Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 09:50
тебе ніхто не питає вилупку лугандонський, вали на форуми до своїх братів по розуму і там обговорюйте свої лугандонський лідері-бандюків.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 15:38
А чому держава повинна повертати гроші вкладникам. По перше,якого чорта ви туди їх положили,ганяючи за вищими копійчаними процентами.Банки всі комерційні,власники бандити покрали у вас гроші,от ви з них і вибивайте. Вони злодії, а за чмй кошт вам повернуть,звідки візьмуть,з нас вкладників.Абсурд
Анонім до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 15:45
якщо держава не може зловити бандитів і конфіскувати їх майно на користь потерпілих,то хай держава і розраховується, для чого тоді взагалі потрібна держава, податки, якщо людям потрібно все робити самостійно( навіть організовувати і забезпечувати збройний опір агресору).
Анонім до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 15:47
ти проснися від сну шановний, якщо вже йдеш в Європу, то почитай .. як там відбувається на практиці подібне... це в нас звикли нема відповідальності- то можна зробити, писати і гавкати на будь-що... За коктель Молотова в Сша ( яка так стрімко) допомагає нам і надає кредити та допомогу- тюрма 19 років... Нам би їх закони та страх перед тими законами- то був би й ПОРЯДОК в державі !!
економіст до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 16:35
як показує практика, наявність відповідних законів без контролю за їх дотриманням - ніщо. ЗАКОН повинен бути ОДИН для ВСІХ! Тільки тоді буде порядок.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 16:52
а ти думаєшь багато хто розумiє що таке держава та звiдки вiзмуться грошi щоб виплатити за комерцiйнi банки? фiг там. а от депутати зараз будуть цей лохторат розводити на "вибере мене, ми тобi повернем грошi за рахунок держави. " i такi розведуть, що дуже сумно...
А до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 09:58
тому, що держава повидавала їм ліцензії, тобто офіційно їх визнала безпечними для своїх громадян. У нас та довбана держава пачками видає ліцезії лікарям, аптекарям, перукарям, косметологам, виробникам, торгівцям, а потім споживачі в цілком офіційних і легальних закладах труяться, заражаються смертельними хворобами, калічаться, втрачають здоров"я і гроші. Якщо держава дозволяє таке г.вно, то вона в ньому і стовідсотково винна, бо треба жорстко відбирати і контролювати, не в джунглях же живем.
Я Показати IP 7 Жовтня 2014 15:48
Срочно! Все забираем гроши в приватних банках и несем в Державні- Ощадбанк,Укрексімбанк. Не шучу
Дончанин до Я Показати IP 7 Жовтня 2014 19:05
И через месяц получишь дефолт, т.е. твои денежки сгорят. PS. Они сгорят и в частных банках.
спостережливий Показати IP 7 Жовтня 2014 15:51
на кожен депозит банки відраховують кошти у фонд держбанк здійснюе контроль-і тому повинна держава нести відповідальність
Згоден до спостережливий Показати IP 7 Жовтня 2014 16:42
В межах відрахованих коштів у державний фонд гарантування вкладів - безумовно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus