USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Російський інвестор вклав 160 мільйонів гривень в агробізнес Волині

21 Жовтня 2013 16:10
На базі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Ратнівський аграрій» у селі Секунь відкрили новий зернокомплекс, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, що «Ратнівський аграрій» створив російський інвестор Андрій Панніков у 2011 році. З того часу господарство розвиває агробізнес у трьох поліських районах Волині, зокрема: Ратнівському, Ковельському і Старовижівському. Господарство спеціалізується на розведенні м’ясного скотарства, засівають озимі та ярі зернові, зернобобові культури, однорічні та багаторічні трави, кукурудзу.

На створення зернового елеватора російський інвестор вклав 6,1 мільйона гривень. На сьогодні у складі зберігається понад 3 тисячі тонн зерна, що пройшло очищення та сушку. Тут встановлена газова зерносушка американського виробництва, її потужність становить 50 тонн збіжжя за годину. На складах можна зберігати 8 тисяч тонн зерна.

«За ці роки у розвиток господарства росіянин вже інвестував 16 мільйонів євро. Ми працевлаштували 239 людей, заробітна плата яких – 3150 гривень. Мені подобається займатися фермерством і вважаю, що у тваринництва – хороша перспектива», - зазначив Андрій Панніков.

Довідка:
СТОВ «Ратнівський аграрій» обробляє землю на території 18 сільських рад. За 2 роки діяльності господарством введено до сільгоспвиробництва 6 тисяч гектарів облогуючи земель, з них 4,5 тисячі гектарів використовується ріллі. На цих площах цьогоріч планується зібрати зернових та олійних культур в кількості 14 тисяч тонн в заліковій вазі. Вже зібрали 6 тисяч 800 тонн. Разом з тим, закладено під урожай наступного року тисячі 900 гектарів озимих культур.

У господарстві розводять худобу п’яти порід: шароле і лімузин, поліська та волинська м’ясна, абердин-ангуська. На сьогодні вигодовують 1233 голів великої рогатої худоби, з них 346 – молодняк.

За весь період роботи СТОВ «Ратнівський аграрій» сплатило населенню за оренду землі 3,2 мільйона гривень.

Машинотракторний парк товариства складає 64 одиниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Перехожий Показати IP 21 Жовтня 2013 16:30
А три тисячі зерна це скільки?
Макар до Перехожий Показати IP 21 Жовтня 2013 18:46
Що не вмієте рахувати?Це три тисячи зернин злакової культури.Неаби яка массса.
Саша Показати IP 21 Жовтня 2013 21:34
не спорю, в розвиток вкладені величезні кошти,куплена вся нова техніка але працювати там на ній немае кому,через те,що зарплпта там 1,5-2 тисячі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus