USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що робиться за маленьким віконечком ломбарду. Історії. ВІДЕО

12 Листопада 2013 15:23
Дрібне шахрайство, крадені речі і великі гроші - ось так працює ломбардний бізнес в Україні, керуючись одним єдиним правилом: надури ближнього свого, поки він не надурив тебе! Про це йдеться в програмі «Гроші».

Журналісти програми проникли за лаштунки чорного ломбардного бізнесу і були шоковані шахрайським розмахом справи.

Журналістка влаштувалася на роботу до невеликого столичного ломбарду. До речі, зробити це не зовсім просто. З порога вимагають паспорт і докладне резюме. Також необхідно пройти кілька співбесід та обов'язкову перевірку через міліцейську базу даних.

ЗБІГОВИСЬКО КРИМІНАЛЬНИХ ТАЛАНТІВ
Експеримент показав, що справжня ломбардна суть відкривається з приходом ночі. Сюди, як метелики на світло збігаються місцеві кримінальні таланти. Наприклад, один чоловік здав золоту каблучку, але не тому що розлучився.

«Мені здається, що він десь їх краде. Він часто заходить і закладає без викупу. І дає на чай постійно», - розповідає працівниця ломбарду. Інколи туди приносять навіть зброю.
«До мене якось теж мужик приходив. Він дістав пневмат», - розповіла дівчина.
Маленьке віконечко ломбарду, як магніт, притягує шахраїв різного ґатунку. Дехто навіть хоче за допомогою ломбарду обдурити магазин побутової техніки.

«Я хотів би взяти кредит на техніку і вам принести», - зазначає гість ломбарду. Кредит у банку йому не дають, бо він безробітний. Він візьме електроніку в кредит та принесе в ломбард. А от що буде далі, чоловіка не хвилює. Також, в ломбард часто приносять коштовні речі, аби здати їх за копійки. З кожною зміною журналістка «Грошей» все більше занурювалась в таємниці ломбардної справи і їй натякнули, що можна не тільки видавати гроші, але й непогано заробляти на чужих речах. Наприклад, наставниця кореспондентки не приховує своєї любові до золота і з радістю його носить.

НЕ ЗОЛОТО, А ДІАМАНТИ
Але не золото є головною статтею доходів ломбарду, а діаманти. Коштовне каміння на прикрасі не оцінюють і не реєструють. Діаманти беруть, але не платять за них. Слід зазначити, що чим дорожча річ потрапляє до ломбарду, тим менше шансів її звідти забрати. «Якщо приходить людина і каже - я хочу закласти машину, ти дзвониш Петі і кажеш. Петя тобі скаже треба чи ні. Або може приїхати оцінити, тому що ти не можеш оцінити машину», - говорить наставниця. Такі як Пєтя, в свою чергу, зроблять все можливе, щоб власник більше не побачив свого залізного коня.

І САМОМУ ТРЕБА ПИЛЬНУВАТИ
У темному світі ломбардного бізнесу можна легко розбагатіти. Але можна і втрати все. Так, співробітниця ломбарду не тільки там озолотилася, але і сама потрапила у лапи шахраїв. «Була постійна клієнтка, і я їй повірила. Вона до мене ходила три роки. Жіночий браслет принесла на 40 грам. І вона каже - дівчатка не сильно пиляйте. Я, мовляв, внучці хочу подарувати на 16 років. І я його не пропиляла», - розповіла дівчина. Вона пожаліла клієнта и не перевірила дорогоцінній метал.

«Там було 30% золота, а 70% - мідь. З мене вираховували ці сім з половиною тисячі майже рік. Потім мені його віддали», - додала співробітниця ломбарду. Однак кмітлива робітниця не дарма стільки років пропрацювала. «Я пішла до ювеліра напаяти таке ж колечко з пробою, бо нам віддавали, затерли пробу. Я такій же дурочці, як і я, «впихнула», - розповіла вона та додала: «Я тобі хочу сказати, від щастя ніхто сюди не прийде. Енергетика в ломбарді не дуже гарна». По закінченню зміни майстриня ломбардної справи остаточно шокувала - обвішана золотом мисливиця за діамантами мріє кинути свого роботодавця і відкрити власну справу. «Ми хотіли вкрасти клієнтуру ломбарду. Ми шукали будівлю десь поруч», - заявила дівчина.

ОБОРУДКИ З КВАРТИРАМИ
В українських ломбардах вигадують сотні схем, щоб привласнити майно українців. Через одну з таких оборудок багатодітна сім'я залишилась без даху над головою. «Це була люта зима, нас просто викинули», - говорить постраждала Марина Бельчева. Сім'ї знадобилися гроші і вони через свою простоту та наївність звернулися до ломбарду. Думали, що тимчасово заклали свій родинний будинок, а насправді в них його просто вкрали.
Ломбард казково збагатився, а жінку з чотирма дітьми. Залишили жити просто неба. «Просто віддали шахраям житло. От і все, що ми зробили», - зазначає жінка.

Ломбард видавав позики, а заставою мав бути документ на житло. І коли люди приходили повернути борг, їхнє житло вже мало нових власників. Через нескладну схему пройшло більше ста одеських родин, які згубили в ломбарді власне житло. Єдиною їхньою помилкою було те, що вони довірилися ломбарду і поклали шахраям на поличку документи від своїх помешкань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мішка Показати IP 12 Листопада 2013 15:36
Ой, не тільки це за віконечком відбувається! Ще й цілуватися можуть, кохатися, пити чай чи каву і т.д.
Аліна Показати IP 12 Листопада 2013 15:44
можна подумати сам бачив....
Мішка до Аліна Показати IP 12 Листопада 2013 15:46
Ні, не бачив, а приймав участь!)))
Мішка до Аліна Показати IP 12 Листопада 2013 15:47
А Ви хіба не пам’ятаєте?
Марина Показати IP 14 Листопада 2013 13:20
а що обдурення магазину побутової техніки без ломбарду неможливе???існування Ломбарду,як закладу,винувате в тому ,що люди займаються шахрайством, більше нема куда збути,ні через інтернет,ні в комісійний, ні на ринку. і який інтерес збувати крадені речі через ломбард з паспортом і іденткодом,щоб потім знайшли??? ...багато алогізмів. А якщо чесно з статті видно багато поганих людей по ту і по іншу сторону віконечка і ломбард тут ні причому,бо такі віконечка є в багатьох закладах . і енергетика погана тільки через людей,я знаю одне поштове відділення де дуже погана енергетика,але це не значить ,що там збувають наркотики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus