USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки грошей зібрали активісти під час автопробігу Європою

8 Грудня 2014 13:44
Протягом шести днів тривав атопробіг волинських активістів містами Європи, під час якого збирали кошти на допомогу українській армії та розповідали про реальну ситуацію, що відбувається в країні.

Нагадаємо ініціативні краяни, учасники автопробігу «HelpUkraineSaveEurope», прибули у Луцьк 5 грудня. Такий захід проводять уже вдруге.

Так, зі слів активіста Самооборони Майдану Богдана Климчука, основна проблема полягає у тому, що європейці часто володіють викривленою інформацією щодо ситуації в Україні. Зокрема, таке явище спостерігалось здебільшого у Словаччині, Чехії та Австрії. Він пояснив, що головною метою автопробігу була саме інформаційна складова, оскільки у 80 % містах будь-який збір коштів - заборонений.

Протягом тижня учасники «заїзду» відвідали Краків, Братиславу, Відень, Мюнхен, Франкфурт, Прагу, Вроцлав, і, нарешті, повернулись до рідного Луцька.

Загалом, за увесь час автопробігу вдалось зібрати 246 гривень, 372 злотих, 2600 чеських крон, й трошки більше 800 євро. Разом з тим, небайдужі європейці допомагали речами та медикаменти. Однак наразі деякі із них залишились в Братиславі, бо поламався автобус.

«Їх незабаром привезуть сюди. На жаль, існує така-от нехороша традиція, що під час автопробігу завжди одна машина із колони повинна зламатися», - каже самооборонівець.

До слова, він зізнався, що у багатьох містах збором коштів займались нелегально, ховаючи скриньку в пакет.
За зібрані гроші активісти обіцяють купити потрібні речі і завезти воякам на схід.

«Не стільки їм потрібен теплий светр, як розуміння того, за що вони там воюють. Багато звичайних європейців підходили і дякували нам за стійку та патріотичну позицію. Вони розуміли, наскільки важко боротися із ворогом, коли сили - нерівні. А подаровані речі нададуть хлопцям натхнення і стимул стояти за Україну далі», - резюмував Богдан Климчук.

Для порівняння, під час першого автопробігу вдалося зібрати 90 тисяч гривень. На 10 тисяч закупили амуніції (спальники, підстилки, теплі речі), привезли кровоспинний препарат «Целокс».

Самооборонівці пояснюють таку різницю тим, що європейців уже втомились від українських проблем, тому інтерес до збройних конфліктів на сході країни поступово згасає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 13:55
Заїдьте ще до мене, в Торонто, гривню дам- буде 247...
Дмитро Показати IP 8 Грудня 2014 14:02
коментар було видалено
Зін до Дмитро Показати IP 8 Грудня 2014 14:29
А в нього і роботи немає от і вештається. а з тих грошиків і на зарплату собі відраховує і напевно в євро?!:)
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 14:12
Сучасні Остапи Бендери поїхали на закупи в Польщу-Чехію за рахунок поляків. Але не врахували що перед ними вже був інший "син лейтенанта Шмідта", а можливо і не один.
Як завжди! Показати IP 8 Грудня 2014 14:26
Волонтери з Рівненщини зловили солдатів-мародерів із зони АТО (відео) Рубрика: Новини Рівненщини — Автор: ZDOLBUNIV.COM — 11.11.2014 Волонтери з Рівненщини зловили солдатів-мародерів з зони АТО Волонтери з Рівненщини зловили солдатів-мародерів з зони АТО Те, що ви побачите, переглянувши відеоматеріал, може шокувати і розчарувати. Проте краще гірка правда, ніж ілюзії. Це відео було зняте в неділю, 9 листопада, зранку на автовокзалі міста Рівного. Передісторія така: волонтери з Кузнєцовська їздили на Схід. Повертаючись, у Краматорську взяли додому «відпускників» з окремого мотопіхотного батальйону (колишня «Горинь»). Справа звична – всі волонтери підвозять хлопців додому. Але цього разу бус зламався, і довелося перевантажувати речі в інший транспортний засіб. Тоді волонтери й побачили, що везуть у відпустку хлопці. Доставивши бійців до Рівного, зателефонували здолбунівським і рівненським волонтерам. Приїхали Світлана Ніколіна, Вікторія Лех, Вікторія Шинкаренко, Оксана Майструк. Спілкуватися і усвідомлювати побачене було складно. Нова бензопилка, не розпаковані намети і спальники, термобілизна, маскувальна сітка… Та зрештою, все є на відео… Пояснити, куди, кому і навіщо все це добро, зібране людьми по крихті, вони везуть, хлопці не змогли. IMG_0555 Сумніви в тому, чи варто це розміщувати, були, і серйозні. З одного боку, частина людей може зневіритись у необхідності допомоги солдатам. З іншого боку, переважна більшість наших бійців – герої і самовіддані захисники України. А такі «кадри» лише ганьблять армію. Промовчимо – дехто подумає, що так можна. Війна все спише?.. Більшість наших здолбунівських волонтерів вирішила, що відео має бути оприлюднене. Чи зацікавиться ним військова прокуратура, побачимо. До речі, майже всі мішки, торби і сумки були підписані для Любого – одного з бійців батальйону, який зараз у госпіталі. З ним розмовляла телефоном Шинкаренко, будь-яку свою причетність до цих речей він заперечував. Як би там не було, а хтось ці речі пакував, комусь сюди віз. Тому хто конкретно винен у мародерстві, хто організатор і виконавець «схеми» – справа відповідних органів. Ми лише зафіксували те, що відбулось. Насамкінець зазначимо, що бородатий солдат у формі має прізвище Соловей, і свого часу працював начальником корецької міліції. Так що зганьбив не лише армію, а й своїх попередніх колег. Подивіться відео!!!!
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 14:49
прокатали більше чим зібрали передірібанили ще перед цим вот і сльози вийшли бо я цим робінгутам не вірю
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 14:50
цей що на віто їздить то поньому можна нові муткі вичисляти то одні наклейки то інші я так роумію де платять де можна рванути там і він
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 15:18
європейці уже втомились від українських проблем, тому інтерес до збройних конфліктів на сході країни поступово згасає. І це правда!
Дьодік до Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 15:28
Якщо європейці так швидко "втомилися від українських проблем", (які насправді є загальноєвропейськими і загальносвітовими) - то скоро матимуть свої величезні проблеми в особі зелених чоловічків на Монмартрі і Гайд-парку.
додікУ до Дьодік Показати IP 8 Грудня 2014 18:23
По чому шмаль зараз, що так вставляє?:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus