USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку колектори вибаченнями «замилювали очі»? ФОТО

13 Липня 2009 19:45
Колекторська компанія «Корсар» продовжує розсилати мешканцям Луцька листи із текстом, за який вже просила вибачення. Про це 13 липня повідомляє репортер «Волинських Новин». 
До редакції «ВН» звернулася мешканка Луцька, яка днями отримала уже звичного листа від колекторської компанії «Корсар». Очевидно, це не просто помилка, адже в її будинку подібного листа отримали мешканці як мінімум ще двох квартир. За інформацією колег-журналістів із інших ЗМІ, таких листів було розіслано кілька десятків.
Слід зауважити, що номер телефону, за яким лучанам пропонують звертатися, наразі не обслуговується.
Прикметно, що жінка, яка надала «ВН» листа, за комунальні послуги платить справно, за винятком утримання житлового фонду.
Нагадаємо, що начальник ЖКП №7 Микола Гарбарчук, який, власне, і підписав договір із Колекторською Компанією «Корсар», коли працював у ЖКП №6, пояснив свої дії вболіванням за долю підприємства і колективу.
Опісля резонансу, який викликали повідомлення у ЗМІ про дії колекторів, «Корсар» начебто розсилав листа з вибаченнями.
Однак уже стало відомо, що колектори телефонують до мешканців облцентру і спілкуються далеко не толерантно.
Нагадаємо, що, згідно з офіційною точкою зору МВС, колекторські компанії працюють на межі порушень норм законодавства.
Довідково:
 
Наводимо текст листа-вибачення, якого начебто розсилала КК «Корсар»:
 
Шановні мешканці квартири! Нещодавно Ви отримали лист ТОВ «Колекторська Компанія «КОРСАР» з проханням оплатити борг, що виник у Вас перед ЖКП № 6 (далі за текстом – «Лист».
            Проте, ймовірно, Ви могли неправильно зрозуміти зміст зазначеного Листа.
            Так, ТОВ «Колекторська Компанія «КОРСАР» жодним чином не мало на меті образити Вас або чинити на Вас будь-який тиск.
Щоб переконати Вас в останньому, дозволимо собі роз’яснити окремі тези, які містяться в Листі.
 
«… Закон – і той на боці підприємства» - означає, що відповідно до                     п. 5. ч. 3. ст. 20. Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 24 червня 2004 року N 1875-IV Ви як споживач зобов’язані «оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом», а ЖКП № 6 як кредитор відповідно до ч. 1. ст. 509. Цивільного кодексу України «має право вимагати від боржника виконання його обов\'язку».
Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 15. Цивільного кодексу України «кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання». В контексті останнього, просимо розглядати Лист як законну вимогу виконати свій обов’язок та як законний спосіб захисту прав                   ЖКП № 6.
 
«Вже маючи велику практику і досвід, ми досконало знаємо, як змусити Вас заплатити:
- ми будемо чекати Вас на роботі, в кабінеті Вашого керівника;

- Ви втратите спокій та сон … - це мінімальні незручності, що на Вас чекають…» - означає лише те, що, на нашу думку, людина, яка заборгувала перед іншою особою, дійсно не може спокійно жити, поки не віддасть борги, оскільки ще св. апостол Павло звертаючись до римлян закликав їх: «Тож віддайте належне усім: кому податок - податок, кому мито - мито, кому страх - страх, кому честь - честь. Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного.» (Послання до римлян 13:7, 13:8). Тому добросовісний боржник, на нашу думку, постійно думає про заборгованість: і вдома на канапі, і під час робочої наради у керівника…
Таким чином, надсилаючи боржникам листи, ми виходили з того, що наші адресати дійсно почуваються «не в своїй тарілці» через існуючі борги, а тому охоче підуть нам назустріч та погасять борги в досудовому порядку.
Тому що, у випадку звернення ЖКП № 6 до суду з позовом про стягнення з Вас боргу, ви зобов’язані будете відповідно до ст. 88 Цивільного процесуального кодексу України сплатити крім суми боргу та нарахованих штрафних санкцій ще й судові витрати, а саме: судовий збір, витрати на інформаційно-технічне забезпечення, витрати на правову допомогу та інші витрати.
Останнє ми й мали на увазі стверджуючи, що переживання з приводу заборгованості – мінімальні незручності, порівняно з судовою тяганиною.
 
«Особливо «товстошкірих» та непробивних, так би мовити, «досвідчених» боржників, чекає ШОУ: візит судових виконавців для проведення опису майна боржника, як заведено, з понятими, дільничними та іншими учасниками даного дійства, під доглядом сусідів та просто цікавих» - ми мали на увазі виключно проведення виконавчих дій щодо опису та арешту майна тих боржників, які у встановлений в ч. 2 ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження» від 21 квітня 1999 року N 606-XIV строк добровільно не виконають рішення суду.
Варто зазначити, що зазначений нами захід примусового виконання рішень – лише один з декількох, які можуть бути застосовані до такого боржника та які визначені в ст. 4. Закону України «Про виконавче провадження» від 21 квітня 1999 року N 606-XIV.
В свою чергу, порядок проведення виконавчих дій щодо опису та арешту майна боржника зазначений в п. 5.6.6. Інструкції про проведення виконавчих дій, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України від 15 грудня 1999 року                          N 74/5.
 
«В кінці-кінців, Ви все рівно будете змушені сплатити борг. Проте, тільки від Вас залежить, якою моральною ціною він обійдеться Вас та Вашим рідним» - означає, що так само, як ми переконані у добросовісності боржників, яким ми направляємо листи, ми переконані і в чуйності оточуючих їх людей: спостерігаючи пригнічений через заборгованість стан рідної їм людини, вони теж не можуть почуватися щасливими та радісними.
 
Приймаючи до уваги викладене, ще раз акцентуємо Вашу увагу на тому, що ми не мали та не маємо на меті принизити чи залякати Вас, але якщо ви невірно зрозуміли окремі тези в Листі і вони Вас образили – приносимо свої вибачення. Разом з тим, сподіваємось, що в подальшому Ви та ЖКП                             № 6 досягнете порозуміння.
Єдина наша мета – «достукатися» до Вашого почуття справедливості та відповідальності, і, взявши їх в союзники, допомогти Вам позбутися цього гнітючого ярма боргу.
            Тому, дозволимо собі нагадати, що станом на «____» _____________ 2009 року сума Вашої заборгованості перед ЖКП № 6 складає __________________________ грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Назар Правда Показати IP 13 Липня 2009 23:09
"Ви втратите спокій та сон … - це мінімальні незручності, що на Вас чекають…» - означає лише те, що, на нашу думку, людина, яка заборгувала перед іншою особою, дійсно не може спокійно жити, поки не віддасть борги, оскільки ще св. апостол Павло звертаючись до римлян закликав їх: «Тож віддайте належне усім: кому податок - податок, кому мито - мито, кому страх - страх, кому честь - честь. Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного.», - ВЕРХ ЦИНІЗМУ, панове колектори, що Ви "верезете" у цих листах... "ВН" спасибі за порушену тему
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 10:12
И беспределу этому нет конца!!!!!!!!
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 10:30
Чому не буде? Треба просто дати копняка під зад цьому Шибі і шибиній рекетирській заїзджій бригаді у березні наступного року! Дуиаю, якщо копнути, то рекетирські колектори Шиби - це тільки квіточки, а ягідки будуть не гірші, ніж у Кривицького-Кравчука!
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 10:43
Пі.р..си ! В тюрму! І в ж...пу!
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 14:03
Так навіть листи не мають юридичної сили, бо, окрім печатки, ще й має бути прізвище керівника або ж відповідальної особи, а його не має, просто "представник за дорученням". В США, доречі, за такий лист був би вже позов за моральну шкоду. "МАСКИ-ШОУ", як там написано відповідно до закону... Але ж відповідно до Закону виконавче провадження здійснюється після суду, а суд в свою чергу надає десятиденний термін для добровільного погашення боргу. Чи, можливо, мається на увазі суд, який проведеться "в тиху", а потім виконавча служба візьметься за діло... Короче, їх фірмочка і їх "професійні" юристи - це зовсім не юристи, а вишибали з казино, які вообразілі із себе досвідчених юристів... І крім того там є посилання на заключені договори з ЖЕКами, то нехай їх пред'являть... для початку.
Тарас Показати IP 14 Липня 2009 14:36
У м Калуші Івано-Франківської області два чи три дні воду подавали по дві години у ранковий і вечірній. На будинках постійно висять оголошення про сплату боргів. З водо якось заспокоїлось. Бігборди з переліком вулиць, які азборгували за воду і через це водопостачання за графіком все ще милують око. На будинок двічі вішали попередження про принипинення прибирання прибудинкової території. Загалом суба біля 15 тисяч по усьому будинку. Правильний абсолютно підхід конкретно розбиратись хто що заборгував, а не лупити цілий будинок. За усім повинні думати губергатотри і Президент-де люди візьмуть гроші. Несправедливо також що деякі накопичували собі борги і за ті гроші не відмовляли ні в чому, а інше віддавали що мали за надані послуги. Там теж люди трудяться. Нехай служби розбираютьсяз тими хто має кошти і не платив. http://westukraine.the-talk.net
вого КРОК Показати IP 14 Липня 2009 15:48
Панове "сoollектори" читайте Законодавство України уважніше й не демонструйте свою ортодоксальну профанацію публічно !!!ЗОКРЕМА:«… Закон України Про житлово-комунальні послуги ст20. п.6)споживач має ПРАВО на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг, визначених договором у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України; - ХТОСЬ СПИТАВ В БОРЖНИКІВ ПО ЯКИМ ПРИЧИНАМ ВОНИ ЗАБОРГУВАЛИ й чи надаються послуги як такі ?? Що до послання Павла ви юродствуєте панове. Не можна виривати з ПИСЬМА ті речення які вам потрібні є десять заповідей й Десята Заповідь звучить ТАК Не жадай жінки ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого! ЩО ДО ОПИСУ Й АРЕШТУ МАЙНА! Панове колектори ви не маєте жодного відношення до Закону України "Про виконавче провадження" ЖОДНОГО!!! А ваші дії потрапляють під дію КК України -Стаття 355 Кримінального Кодексу України Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань 1. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, тобто вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов'язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання,- карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. 2. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров'я, або з пошкодженням чи знищенням майна,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. 3. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я, або таке, що завдало великої шкоди чи спричинило
вого КРОК Показати IP 14 Липня 2009 15:52
Тhttp://kop.gov.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1728&Itemid=2 ЦІКАВО!! Так, у січні 2009 року УМВС України в місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, відносно співробітників колекторської компанії "Корсар", які відрекомендувавшись працівниками міліції, погрожували порушенням кримінальної справи та вимагали від директора агентства "Галерея нерухомості" сплатити їм 3 тис. доларів СІЛА у зв'язку з дебіторською заборгованістю агентства.
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 16:17
Посылайте на ... и еще куда сможете. Пусть сначала ЖЕК или кто там еще в суде докажут, что вы им что-то должны. Для этого надо доказать, что они какие-либо услуги оказывали вообще. Кто явится на дом с ШОУ - может вполне получить в голову чем-то тяжелым. Закон разрешает.
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 18:00
Так, колектори - не вихід, нахабство і т.д. Але хто ж борги повертати буде? Невже всі такі наївні та гадають, що їм все минеться?! Набрався боргів, як жаба мулу, але права свої "качаю"?!
Анонім - Аноніму 15 липня, 18:00 217.117.65.252 Показати IP 15 Липня 2009 20:05
Це Ви маєте на увазі Владислава Володимировича Стемковського?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus