USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У власника дитячого табору мало не відібрали майно

4 Червня 2013 09:58
Прокурор Нововолинська вимагає визнати недійсними право власності на майно власників дитячого табору «Салют», - інформує «Під прицілом».

Прокурор Нововолинська в інтересах держави в особі Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном звернувся до суду з позовом до ЗАТ «Салют», Світязької сільської ради, комунального підприємства та «Волинського обласного бюро технічної інвентаризації».

У позові він просить визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Світязької сільської ради Шацького району Волинської області щодо оформлення права власності за ВАТ «Нотекс» на об’єкти нерухомого майна дитячого табору «Салют». Також він просить визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Світязької сільської ради про оформлення права власності на будівництво оздоровчого табору «Салют». Позивач вимагає визнати право власності та повернути майно держагенству України з управління державними корпоративними правами та майном на об’єкти нерухомого майна.

Позовні вимоги прокурор обґрунтовує тим, що під час перевірки встановили порушення вимог законодавства, оскільки у ВАТ «Нотекс» були відсутні правові підстави для розпорядження майном дитячого табору «Салют». Так, дитячий табір із 1982 року перебував на балансі «Нововолинської бавовняно-прядильної державної фабрики». Але у 1994 році її, згідно з наказом Держкомітету з легкої та текстильної промисловості, перетворили у відкрите акціонерне товариство «Нововолинська бавовняно-прядильна фабрика «Нотекс».

Нерухоме майно дитячого табору «Салют» ВАТ «Нотекс» не передавалося і не увійшло до статутного капіталу цього товариства. Однак, 30 листопада 2001 року рішенням виконкому Світязької сільської ради було безпідставно оформлене право власності ВАТ на майно цього дитячого табору. У 2002 році ВАТ «Нотекс» незаконно внесло цілісний майновий комплекс дитячого табору як внесок до статутного фонду при створенні ЗАТ «Салют».

Однак, представники відповідача наголошують, що ВАТ «Нотекс» є правонаступником Державного підприємства з переходом до нього усіх коштів та активів і виключенням є лише об’єкти житлового фонду. Вони також зауважують, що твердження прокурора незаконні та безпідставні.

Таким чином, розглянувши усі матеріали по справі, суд прийшов до висновку відмовити у позові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міністр Показати IP 4 Червня 2013 10:44
Державне агенство давно реорганізовано у Міністерство промислової політики. Та прокуратура можливо і не знала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus