USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни, які взяли кредити у валюті, не отримають пільг

26 Вересня 2014 20:48
Депутати не підтримали проект рішення Ігоря Гузя «Про звернення депутатів Волинської облради до Верховної Ради щодо ситуації у якій опинилися громадяни України, які є позичальниками за кредитами в іноземній валюті». Проект передбачав певні пільги.

Про це стало відомо під час чергової 30-ї сесії Волинської облради сьогодні, 26 вересня.
У відповідному звернені йшлось про те, що девальвація гривні ставить громадян України, які є позичальниками за кредитами в іноземній валюті, у скрутне матеріальне становище. Через такий стан більшість із них не може належним чином виконувати свої зобов’язання перед банками.

«Перший крок, у вигляді накладення мораторію на стягнення майна, наданого як забезпечення таких кредитів, уже зроблений. Водночас, відсутність чіткої позиції вищих органів державної влади щодо подальшого вирішення цього питання призводить до того, що позичальники масово відмовляються від погашення кредитів, чим ще більше погіршують своє становище. Окрім того, така відмова від оплати негативно відобразиться на банківській системі держави. Зрештою, окрім іпотечних кредитних договорів, укладено багато таких, які не забезпечені заставою, але статус позичальників яких не відрізняється від статусу позичальників за іпотечними кредитами», - йдеться у зверненні.

Серед іншого, волинянам передбачались такі пільги: продовження дії мораторію на стягнення майна на трирічний строк; повне припинення зобов’язань позичальників, які передали банку предмет іпотеки; звільнення від сплати податку у зв’язку зі списанням банками боргу за валютними кредитами та інші.
Додаток до рішення from Ivan Savich
Проте депутат Борис Загрева зауважив, що попри важливість рішення, потрібно врахувати і думку самих людей. Адже, є й такі, які готові платити кредит в доларах – все, що їм потрібно, це менший відсоток або ж відстрочка:

«Гривневі кредити дорогі, тому є ті, які готові платити доларами. Нехай сам боржник приймає рішення про перехід на кредити у гривнях».
Натомість депутат Олександр Кирильчук зазначив колегам, що попри те, що рішення було б дійсно корисним для людей, забезпечити його виконання майже нереально. Адже у випадку надання таких пільг, банки звернуться до держави з вимогою компенсувати ці «знижки».

Зрештою, депутат назвав проект рішення Ігоря Гузя популістським. Його колеги погодились з Кирильчуком, а тому рішення не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 21:28
Кредиты - зло... Живите по средствам...
Андрій76 до Анонім Показати IP 27 Вересня 2014 00:27
Кредити-зло в Україні. В Европі 1.5-3% річних і це у євро...
102 до Андрій76 Показати IP 27 Вересня 2014 08:20
Наша валюта - гривня. Малоімущі в іноземній валюті кредити брати не будуть. Так що не треба за валютних хвилюватися.
Света Показати IP 27 Вересня 2014 09:36
А я так скажу, все кто чем то не доволен пусть в Киев на Майдан идут .Пусть учаться отстаивать свои права и интересы. И не надо ныть .Спасение утопающих дело, рук самих утопающих.
Маневичанка до Света Показати IP 27 Вересня 2014 09:43
Уже намайданили-далі немає куди!
Света до Маневичанка Показати IP 27 Вересня 2014 09:53
А вы что думали, устроите один Майдан выбирете себе доброго царя и вам принесут все на блюдечке с золотой каемочкой? Равняйтесь на европейцев. Они да ,здобули себе лучшую жизнь, но делая забастовки, проводя многотысячные демонстрации, создавая сильные профсоюзы и общественные организации .Что бы вычистить всю гадость с Украины ,нужен Майдан не только в Киеве, а в каждом городе и селе. На местах оно виднее, кто есть кто.А нытье в интернете, как мертвому припарка.
Анонім до Света Показати IP 27 Вересня 2014 10:26
Що хотіти з полішучки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus