USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На будівництво перинатального центру ОДА не додала 23 млн гривень

20 Березня 2017 21:10
Розподіляючи вільні залишки в обласному бюджеті, Волинська облдержадміністрація пропонувала на завершення будівництва перинатального центру виділити 17 мільйонів гривень. Втім, депутати облради від фракції УКРОП перерахували й побачили можливість передбачити 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 20 березня.

Розглядаючи пропозиції ОДА щодо використання вільних залишків, голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов зауважив, що чимало коштів заклали на потреби, які виникнуть лише восени. Відповідно гроші, які вже є в бюджеті, довгий час не працюватимуть на громаду.

«Фракція УКРОП детально розглянула та вивчила той варіант змін до бюджету, який подав голова ОДА, й ми напрацювали пропозиції щодо вільних залишків. Зокрема, на перинатальний центр варто спрямувати 40 мільйонів гривень, а не 17.

Також є пропозиція зняти фінансування додаткових нарахувань освітянам та працівникам закладів культури, адже ці кошти ОДА закладає на вересневі доплати. Відповідно, це приховані кошти, які просто лежатимуть, у той час, коли мають працювати на громаду», - зазначив депутат.

Члени засідання підтримали ініціативу й більшістю проголосували «За», відповідно, рекомендували ухвалити такий розподіл коштів під час сесійного засідання.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДО ВЕРЕСНЯ 2017-ГО НА ВОЛИНІ МАЄ ЗАПРАЦЮВАТИ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР, - ІГОР ПАЛИЦЯ

Зауважимо, коли заговорили про перинатальний центр, член комісії Людмила Кирда дорікнула, мовляв, 40 мільйонів - забагато.

«Нічого собі, не забагато?? Це майже 60% усіх вільних залишків», - висловилася депутат. Перед голосування вона вийшла й своєї позиції так і не задекларувала.

Перинатальний центр буде найсучаснішим в Україні, з відповідним обладнанням та умовами. Для того, аби добудувати центр, необхідно 84 мільйони гривень.

Нагадаємо, будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. У 2012 року роботи відновили, але вже у 2014 процес тимчасово зупинився.

У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Також повідомлялося, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі. Завершити всі роботи забудовник обіцяє до 1 вересня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 20 Березня 2017 21:37
Який центр? А очільники ОДА за що будуть жити? Ви про них подумали?
Коля Савчук Показати IP 20 Березня 2017 23:21
Кирда - прост*тутка політична, їй нічого крім бурштину більше не треба
Мама Показати IP 21 Березня 2017 08:03
Замість того щоб наповнювати свої кишені, краще б про діток подумали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus