USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Видобуток вугілля на Волині ‒ під загрозою

28 Лютого 2012 11:14
Відсутність коштів на вугільних підприємствах Волині призвела не лише до заборгованості зарплати, а й ставить під загрозу подальший видобуток вугілля.
Про це пише «Волинь-нова».
Нагадаємо, на шахтах Нововолинська склалася вкрай напружена ситуація, повʼязана з невідвантаженням вугілля на Бурштинську ТЕС. Через сильні морози, які спричинили збій у технологічному процесі збагачувальної фабрики ‒ ПАТ «Львівська вугільна компанія», остання відмовилася його приймати.
На підʼїзних коліях досі простоює більше ста вагонів із волинським паливом. Плата за користування вагонами на залізниці зростає з кожним днем і виливається у непомірно високі для ДП «Волиньвугілля» суми. Гірники кажуть, що вихід один ‒ відправити їх на Добротвірську ТЕС, щоб розморозити в спеціальних теплих приміщеннях і розвантажити. А поки що шахтарі не можуть отримати коштів за видобуте паливо.
Песимізму додає і відсутність грошей на введення в дію очисних вибоїв на шахті №9, шахті №1 «Шахтоуправління «Нововолинське» та лави 443 на шахті «Бужанській», тисяча робітників якої можуть невдовзі залишитися без роботи. Для введення нового очисного вибою там потрібно 19,7 мільйона гривень. Коли їх отримають нововолинські шахтарі ‒ невідомо. Не вистачає вже третій місяць коштів і на зарплату, борг з якої становить близько 16 мільйонів гривень, податки, інші відрахунки. На грані зупинки доставка людей на робочі місця.
Враховуючи це, на останній, пʼятнадцятій сесії Нововолинської міської ради шостого скликання депутат від вугільників Євген Німой, який працює в управлінні ДП «Волиньвугілля», запропонував прийняти звернення до міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка про небезпеку, до якої впритул підійшли вугільні підприємства Нововолинська. Депутати одноголосно підтримали свого колегу й очікують позитивних зрушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Козолуп Показати IP 28 Лютого 2012 13:07
Жорстка ситуація. Потребує негайного втручання супермена - губернатора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus