USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волиняни можуть придбати бронежилети для військових

21 Червня 2014 18:00
Бронежилети для бійців добровільних батальйонів, для мобілізованих можна привезти з-за кордону. Однак, на це потрібні гроші.

Заступник керівника Волинської Самооборони по забезпеченню Сергій Чуріков сьогодні, 21 червня, розповів як законно перевозять бронежилети через кордон. З його слів, великими партіями ці засоби захисту закупити не можна – у Польщі діє ембарго на такі товари. Однак їх можна провезти як особисті засоби захисту для приватних потреб. Потім ці бронежилети жертвують для військових.

Бронежилет 5 класу захисту американської фірми «Кондор» коштує 3000 гривень, він легший від стандартного, важить 7,5 кілограма та захищає так само, як і стандартний 16-кілограмовий. Пластини, які в ньому використані – з металокераміки. Нерідко за цими засобами захисту доводиться їздити аж під Францію.
Шукати такі шляхи доводиться тому, що завод «Темп 3000», який виробляє сертифіковану продукцію, не встигає робити необхідну кількість бронежилетів. Підприємство завантажене на кілька місяців наперед. Щоправда, волинянам не пояснили різницю між американськими та вітчизняними бронежилетами. Додамо, що матеріали про різницю між вітчизняними бронежилетами та бронежилетами типу «Корсар», придбаними за кодоном, та вітчизнямними, вартістю більше 5 тисяч поширюють у мережі. Зокрема, на порталі Army.ua опублікований коментар військового комісара про те, що часто такі дешевші бронежилети можуть бути не в повному комплекті, тобто без захисного коміра та без захисту пахової області військовослужбовця.

Сергій Чуріков звернувся до небайдужих людей, які хочуть допомогти укомплектувати бійців. Уже зібрали 140 тисяч гривень, за які зможуть укомплектувати близько півсотні бійців «Айдару». Також вони допомагають забезпечити бронежилетами бійців 51 бригади, якщо до них звернуться за допомогою. Та на все потрібні кошти, а їх наразі не вистачає. Однак ця система не гальмується на зразок бюрократичних закупок Міноборони. Доставити бронежилет можна відносно оперативно. Самооборона обіцяє і надати звіти.
Разом із тим, представили й альтернативу закордонним бронежилетам. Закордонні фахівці представили волинянам метал, який витримує постріли зі звичайної стрілецької, мисливської зброї, витримують бронебійні кулі та кулі, випущені з кулемету.
Цей метал місцеві умільці різатимуть і вигинатимуть. Запаковуватимуть у спеціалізовані футляри. Щоправда, ці бронежилети будуть несертифіковані. Однак, кажуть волиняни, краще хай боєць буде в несертифікованому бронежилеті, аніж без нього взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 21 Червня 2014 20:44
Только сейчас программа Интер показывает сюжет,где по-прежнему из бюджета платят деньги за дачи бывших экс...И содержат охрану,горничных и прислугу за счет бюджета.А мы,родственники,выбиваемся из сил,чтобы помочь своим родным и детям.Все расходы из собственного кармана.И помощь беженцам ,и кормежка солдатов на блокпостах
Бронежилет Показати IP 21 Червня 2014 21:24
коментар було видалено
Сонячна Показати IP 21 Червня 2014 23:00
більше 1000000грн отримує межигір'я за місяць - це плата за вхід туди..можна за ці гроші закупити бронежилети
дивіться Показати IP 21 Червня 2014 23:38
хлопці , тільки не наживайтеся на броніках, як це роблять окремі активні громадські активісти!!!!!
гнів Показати IP 22 Червня 2014 12:38
по телебаченню тільки і повідомляють про заблоковані рахунки бивших високопосадовців - януковича .Пшонки, Азарова і т.д. - ну так візьміть конфіскуйте все і на потреби армії, хватить доїти народ!!!!стидоба - мобілізували народ , а ні на харчі, на на амуніцію, ні на екіпіровку грошей немає, но є тільки долг з а х и щ а т и батьківщину!!!! для чого волиняни повинні купляти броніки за власні кошти ?????(да я розумію що хочуть допомогти своїм мобілізованим,бо на державу немає чого розраховувати) деж виділені кошти для проведення СБУ операції АТО 95 млн.грн??? де все осідає, в чиїх кишенях? був бардак і далі тягнеться, в самих верхах важко щось поміняти, а страждає як завджи простий люд!!!!зарплати врізають,(добре якщо ще виплачують) ціни зростають,ще й неоголошену війну роз'язали - все для народу!!!!!!!
Анонім до гнів Показати IP 22 Червня 2014 13:11
Так судя по тому.что ополченцев-добровольцев.которых п ризвали без их согласия и сейчас содержат за счет родных и помощи близ лежащих сел,ВО ВРЕМЯ ПЕРЕБРОСКИ В ДРУГУЮ МЕСТНОСТЬ ЗАСТАВЛЯЮТ СДАТЬ ОРУЖИЕ И АМУНИЦИЮ а МЫ-ТО ЗДЕСЬ СТАРАЕМСЯ !И во время обстрелов.захватов в плен и ранений-экипировка достается неизвестно кому.Поэтому мне кажется и не спешат одевать солдат за счет государства.Потом все необходимое закупится и раздату тсолдатам действующей армии под их ответственность

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus