USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заяву щодо порушень збору благодійних внесків у Луцьку спростовують

9 Серпня 2013 15:02
Федір Кошель спростовує інформацію щодо порушень збору благодійних внесків.

Так, нещодавно у сюжеті одного із волинських телеканалів журналісти повідомили, що у Луцькій міській поліклініці № 2 змушують платити благодійні внески. На це відреагував начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель – у лікарнях міста розпочались позачергові наради, а на інформаційних стендах з’явився новий «кошторис».

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ПРИЙОМ ДО ЛАБОРАНТА ТРЕБА ЙТИ З КВИТАНЦІЄЮ ПРО ОПЛАТУ

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель пояснює, що незабезпеченість в достатній мірі бюджетним фінансуванням закладів охорони здоров’я призвела до невиконання вимог державних стандартів та протоколів щодо обстеження та лікування хворих, затверджених наказами Міністерства охорони здоров’я України.

Це, своєю чергою, викликає напругу в стосунках між медичними працівниками та пацієнтами, - інформують у прес-службі міської ради.

Зі слів Федора Кошеля, з метою недопущення порушень чинного законодавства, провели розширену нараду та практичний семінар на базі комунального закладу «Луцька міська поліклініка № 1» із головними лікарями комунальних лікувально-профілактичних закладів, заступниками, та завідувачами структурних підрозділів.

Під час засідання повторно розглянули вимоги управління щодо дотримання державних стандартів та протоколів, обстеження та лікування хворих.
Окрім цього, розповідає, доопрацювали нормативно-правову базу щодо залучення благодійної допомоги. Лікарів та середній медичний персонал ознайомили з вартістю витратних матеріалів, необхідних для виконання протоколу обстеження та лікування при відповідній хворобі, що не забезпечені бюджетним призначенням на 2013 рік.

Для поінформованості пацієнтів на інформаційних стендах медичного закладу, зокрема, розміщують пам'ятки, розроблені управлінням, та інформацію про фінансові можливості закладу, вартість витратних матеріалів при наданні обстежень, маніпуляцій, що не забезпечені бюджетними коштами.

Також, каже посадовець, відкоригували форму заяви, аби пацієнту медичного закладу стало зрозуміло - кошти, які він «добровільно» сплачує, скерують на витратні матеріали обстежень, що не забезпечені бюджетними кошторисними призначеннями на 2013 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хворий Показати IP 9 Серпня 2013 17:11
Тобто все повернулось на круги своя:заяву відкоригували, аби би пацієнту медичного закладу стало зрозуміло - кошти, які він «добровільно» сплачує, ідуть на покриття невиділених витрат, є пам"ятка, провели розширену нараду та практичний семінар, доопрацювали нормативно-правову базу щодо залучення благодійної допомоги і... платіть, як і платили, ви ж самі виявили таке бажання, саме ДОБРОВІЛЬНО надати ці пожертви для цього лікувального закладу! Без цих пожертв, а точніше без квитанції про оплату їх, вам аналізи ніхто в поліклініці не проведе. Закон працює чітко і називається він Конституція України...
Уважний Показати IP 9 Серпня 2013 17:52
Ви ліпше за лікарями веб камери скрізь поставте, а то постійно натякають що їм прийнято дякувати "у гошовому еквіваленті" як вивчились за дякування так і лікують, лише бракує знань бо такі уже бовдури хай бог бороне. лише ніздрі вміють роздувати.
Григорій Іванович до Уважний Показати IP 9 Серпня 2013 18:21
Уважний мабуть податківець, у Мельника безкоштовно навчався.
& Показати IP 11 Серпня 2013 15:21
У такому випадку треба друкувати кошторис лікарени і поліклінік і щомісячно звітуватися про виконання перед громадою міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus