USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Збиткові шахти Волині й надалі фінансуватимуть на мільйони

9 Червня 2014 10:17
Керівники державного підприємства отримали чітку вказівку — розробити концепцію розвитку вугільних підприємств, які повинні протриматися до введення в експлуатацію першої черги нової шахти-довгобуду №10 у Нововолинську, інформує «Волинь-нова».

Після тривалої перерви нововолинський енергетичний довгобуд — шахту №10 — відвідала делегація міністерських працівників на чолі з першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Юрієм Зюковим і керівником департаменту вугільної промисловості Олександром Вівчаренком

Високопосадовці детально ознайомилися із роботами на будівельних майданчиках копальні. Під час робочої наради директор ДП «Передпускова дирекція «Шахта №10 «Нововолинська» Петро Солоп та директор «Дирекції по будівництву об’єктів» Віктор Дук доповіли про будівельно-монтажні роботи на поверхні та проходження гірничих виробок. Відбулася також зустріч із в. о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Михайлом Гарбузюком, керівником теркому шахтарської профспілки Юрієм Калістратовим та міським головою Віктором Сапожніковим. Сьогодні вугільна промисловість Волині перебуває у вкрай важкому стані. За добу копальні видають лише 500 тонн вугілля. Згідно з достовірною інформацією, на шахті «Бужанській», на яку покладалися великі надії, попереднє керівництво допустило низку помилок, внаслідок чого доведеться повністю нарізати нову лаву. На ці потреби міністерство пообіцяло два мільйони гривень.

Але вони аж ніяк не врятують усі нововолинські шахти, якщо їхнє керівництво не шукатиме шляхів зменшення собівартості видобутку вугілля. Адже сьогодні витрати майже повністю лягли на плечі держави. Тому керівники державного підприємства отримали чітку вказівку — розробити концепцію розвитку вугільних підприємств, які повинні протриматися до введення в експлуатацію першої черги нової шахти. Для цього потрібно не менш як півмільйона гривень. Із запланованих нинішнього року на завершення шахти №10 124 мільйонів гривень нововолинцям пообіцяли в липні надати сто. До речі, зараз підприємство, на яке наразі не надійшло жодної копійки, практично простоює. Там ведуться лише мінімальні роботи для підтримки його життєдіяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus