USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

6-річний лучанин потрапив у ДТП

17 Серпня 2013 14:07
55-річний лучанин, керуючи автомобілем «Фольксваген», скоїв наїзд на пішохода, 6-річного мешканця Луцька, інформують волинські правоохоронці.
Внаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження, її не госпіталізували.
Ще одна ДТП трапилася у Любомльському районі, в селі Красна Воля. 28-річна мешканка району, керуючи автомобілем «Ауді-100», не впоралась із керуванням та з’їхала з дороги, де автомобіль перекинувся.
Внаслідок ДТП водій, від отриманих травм, загинула на місці пригоди. Пасажирку автомобіля, 35-річну мешканку Любомля, з тілесними ушкодженнями госпіталізували в реанімаційне відділення центральної районної лікарні.
В обох випадках відкрили кримінальне провадження за статтею 286 - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами - Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
vinexpert.com.ua Показати IP 17 Серпня 2013 23:41
У переважній більшості ДТП складно встановити ступінь вини того чи іншого водія, не знаючи швидкості, з якою рухався його транспортний засіб. Державні експертні установи в багатьох випадках ігнорують методику визначення швидкості транспортних засобів з врахуванням їх пошкоджень і із-за цього страждає багато автомобілістів, що стали учасниками ДТП. Методика 10.1.01 «Методика визначення швидкості руху транспортних засобів під час зіткнення з урахуванням їх деформування та руйнування (в частині по перехресним зіткненням та наїздам)» існує з 2004 року, вона затверджена Мінюстом України і внесена до реєстру методик 06.02.2009 р. Пропонуємо проведення автотехнічних досліджень та судових експертиз з наступних питань: - Визначення швидкості руху транспортних засобів при ДТП з врахуванням їх пошкоджень. - Дослідження параметрів зіткнення автомобілів на предмет їх відповідності параметрам розкриття подушок безпеки. - Дослідження обставин ДТП та відповідності дій учасників вимогам правил дорожнього руху. - Дослідження наїздів на пішоходів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus