USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаїті струсонув потужний землетрус: багато загиблих

7 Жовтня 2018 11:22
Через землетрус магнітудою 5,9, що стався біля північно-західного узбережжя Гаїті ввечері у суботу, 6 жовтня, загинуло щонайменше 11 людей, повідомив представник уряду, передає Deutsche Welle.

Епіцентр землетрусу був розташований приблизно за 19 кілометрів на північний захід від міста Порт-де-Пайкс на глибині 11,7 кілометра, повідомляє Геологічна служба США. Внаслідок струсу були зруйновані та пошкоджені багато будинків.

Кількість загиблих може зрости, адже стихія зруйнувала чимало будівель і багато людей досі перебувають під завалами. На місце катастрофи вже відправили групу з ліквідації наслідків стихійних лих.


Президент країни Жовенель Моїз закликав громадян «залишатися спокійними», зазначивши, що місцева та регіональна влада допомагають тим, хто постраждав від стихійного лиха. Агентство цивільного захисту Гаїті заявило, що пораненим надається медична допомога у лікарнях.

У 2010 році на Гаїті стався потужний землетрус, через який загинуло щонайменше 200 тисяч людей та ще близько 300 тисяч отримали поранення. Багато мешканців країни досі живуть у притулках, оскільки їхні будинки так і не були відновлені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus