USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Гуляли останній дзвоник, і заодно погасили пожежу

31 Травня 2011 16:47
Учні і педагоги Язавнінської загальноосвітньої школи, що в Ратнівському районі, погасили лісову пожежу під час святкування вечора.

Про це пише 31 травня Волинь нова.

Святкуючи Свято останнього дзвоника, вчителі школи отаборилися в Самарах біля озера. Майбутні випускники, а також учні молодших класів купалися у водоймі

О 16:30 до вчителів підбіг переляканий учень і сказав, що горить ліс (а він розташований поряд з озером, на так званій Мацовій горі).

І діти, і вчителі намагались по мобільному телефону додзвонитись до самарівського сільського голови та секретаря сільської ради. Але ніхто з них трубки не брав.

Зрештою, комусь вдалося зв'язатися з місцевою пожежною командою. Пожежний автомобіль, за словами директора Язавнінської школи Галини Гусак, яка також була біля озера, приїхав за хвилин десять-п'ятнадцять.

За цей час і педагоги, і учні, працюючи дружно, багато зробили для того, щоб не допустити поширення пожежі вглиб лісу. Вони збивали полум'я гілками та піском. Пожежник Володимир Тарасюк довершив цю роботу.

Але загалом згоріло до двох соток соснового лісу, який належить підприємству «Ратнеагроліс».

Від чого загорівся ліс, як каже Галина Гусак, невідомо. Багаття, мовляв, ніхто не палив.

Іншої думки директор ДП «Ратнеагроліс» Володимир Корчицький. Його лісники біля місця пожежі виявили залишки багаття, а біля нього пляшки від спиртного та рештки закуски.

У зв'язку з цим він заявив, що цей випадок не залишить поза увагою - буде проводити розслідування, аби встановити винних осіб у загорянні лісу і відшкодувати збитки, завдані вогнем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
globa Показати IP 31 Травня 2011 23:14
О 16.30 випускники ще тверезі були. От і помітили, що ліс горить. Молодці! ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus