USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин намагається довести, що митниця - неправа

24 Липня 2013 08:55
Позов лучанина Юрія Приходька до заступника начальника Ягодинської митниці - начальника служби боротьби з контрабандою та порушення митних правил Костюка Олександра Анатолійовича про скасування постанови митниці у справі про порушення митних правил розглянув вчора, 23-ого липня, Луцький міськрайонний суд, - повідомляє «Під прицілом».

Як розповів позивач, він працює водієм на ПП «Транс Атлас». 4 травня авто в Луцьку завантажили товаром і поставили термін в 5 днів, за який він авто повинно було прибути на митний пост Ягодинської митниці.
Проте автомобіль, яким перевозився товар, поламався і чоловік прибув на Ягодинську митницю на кілька днів пізніше. Митники за порушення правил наклали на чоловіка штраф в розмірі 3 400 гривень.

Сьогодні ж чоловік в суді намагався довести, що він не винен, що автомобіль, яким він керував, - поламався і він не встиг в зазначені йому строки доїхати до митного посту.

На судовому засіданні представник відповідача подав клопотання, в якому просить слухати справу без його присутності та відзив на позовні вимоги й просить в позові відмовити.

Своєю чергою, суддя з невідомих причин таки запропонував позивачу написати заяву, у якій йтиметься про те, аби справу слухали за відсутністю сторони позивача. Тож, вирішили слухати справу без представників сторін.

Адвокат позивача не заперечував і поспіхом написав відповідну заяву та відніс судді до кабінету. На різноманітні запитання кореспондентів адвокат відмовився відповідати.

Розгляд справи триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
007 Показати IP 24 Липня 2013 09:43
правильно суддя запропонував, ато наші шановні всілякі органи ніколи не ходять на "рядові", не важливі суди, через це суд завжди переноситься, а це додаткові час та витрати. Тому присутня на засіданні сторона має процесуальне право заявити клопотання про розгляд справи за відсутності іншої сторони, тим більше, якщо інша сторона заявила про розгляд справи за її відсутності. Логічно?
Фаховєц Показати IP 24 Липня 2013 11:10
Суддя не хотів розглядати справу в відкритому судовому засіданні ще й з пресою. Тому отримавши заяву від відповідача про розгляд справи без відповідача запропонував позивачу подати таку ж заяву. Адвокат позивача швиденько написав таку заяву, окрилений або попередніми "переговорами" з судом, або ж вважаючи, що раз суд запропонував позивачу "не з'явитися", то в позивача все буде зашибісь. Все це сугубо мої домисли і фантазії. Суддя випадково не Олексюк?
Варвара Показати IP 24 Липня 2013 12:08
...а що тут доводити?...в Митному Кодексі чітко зазначено, що на переміщення в зоні діяльності одного митного органу дається 5 діб і обумовлені всі дії, які треба вчинити при неможливості виконання...хоча, в наших судах головне - "ціна питання"........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus