USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин навчає людей «справляти нужду» культурно. ВІДЕО

25 Листопада 2010 13:56
Лучанин Павло Лісівненко виготовив електронне табло і прилаштував його над входом до під'їзду – у ньому він закликав мешканців справляти природні потреби там, де це дозволено, а не там, де хочеться.
Такий задум у Павла виник після того, як, повертаючись із чергового відрядження додому, вступив у калюжу, інформує «НТН».
За один день прилаштував електронне табло над входом до будинку, за другий – під'єднав дроти до свого комп'ютера.
«Після того, як я цей текст включив, і він почав бігти на табло, то прецедентів справляння фізіологічних потреб вже не стало. Поки що», - розповів Лісівненко.
Ролик про альтернативне залагодження комунальної проблеми вмить поширився Інтернетом.
Розробник пристрою впевнений, що якби в місті було вдосталь громадських убиралень, до подібних заходів вдаватися не довелося б. А так на двохсоттисячний Луцьк лише 4 комунальні туалети. Ще два «одногривневі» орендують підприємці.
У міськраді ж кажуть, що убиралень удосталь, треба тільки навчитися туди ходити.
Керівник відділу ЖКГ Луцької міськради Ольга Люфт каже, що таке проблемне питання – через культуру поведінки. «Коли знають, що на пляжі у нас є два туалети, - один на території пляжу, інший - в парку, - стверджує Люфт. - Все одно ми бачимо, що комусь або лінь туди дійти, або сходити у туалет. Це людський фактор, але перевиховати всіх неможливо. Це закладається з культури вихованні в сім'ї, садочку, школі».
Автор розробки каже, що молодь не навчилася сприймати адекватно рухому стрічку. «Четверо дівчат я помітив, стояло напроти табло. Читали цю інформацію і сміялися над написаним, - каже Павло. - Я запитав їх: чи вони згідні з цим, чи не згідні? І одна з дівчат підійшла до дверей під'їзду, а вони металеві, і вдарила ногою по дверях. І при цьому залилася гучним реготом».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
vgolos Показати IP 25 Листопада 2010 22:31
Копіювати з 1+1 не гарно! :)
Рейв Показати IP 25 Листопада 2010 22:42
Ну капец))))))) Інтерактивний під'зд!)))) Хотів би я побачити цю Олю як вона буде бігти від пляжу до туалету в парк, коли сильно приспічить і на пляжі буде занято))) Культурна така .... Цікаво чому табло зняли з попереднього місця?
Ніна Показати IP 26 Листопада 2010 19:07
Часом до громадського туалету зайти бридко - то низ спущених брюк чи подол спідниці вмочиш у калюжу, то на спині залишиться вогкий слід від труби, то просто перед тобою лежить і парує кацавелок г...на. Може, тому дехто шукає кущі - там і повітря чистіше, і оку миліше споглядати, а літом ще й лопухи...)))
hatab Показати IP 27 Листопада 2010 16:50
особенно эти слова "За один день прилаштував електронне табло " ну прям супер-пупер-мега электроник мля. Спаял и прикрутил за один день !!! Я неделю писал только прошивку для своего USB табло... Больше смахивает на тупую рекламму таблА
МІНА Показати IP 28 Листопада 2010 09:51
Знаю одного веселого ПРИДУРКА який зловживає алкоголем,не сравлячись із своїми туалетними емоціями тай ходить собі в підїзд вибачте срати і сцяти ,для нього це табло булоб цікавим якби воно алкоголь безкоштовно роздавало,пяничкі думаю слухалися би свого повелителя(табла)і гриблиб дальше від таких підїздів .Не треба й Олі з пляжу,якщо буде твереза то бігтиме в туалет і 10 км.А так ХОДИЛИ ХОДЯТЬ І БУДЕ БИДЛО ХОДИТИ.Преконаний,що вік тих сирунів від 15 до 30 років і що батьки їх так не вчили робити,хтось рахує себе тіпа крутим,хтось по приколу однокласнику насрати,а хтось перебрав спіртного.Робімо висновок а я вже бігом біжу галопом в підї__ ой вибачте в ТУАЛЕТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus