USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцька фірма провалила оборудку у кілька мільйонів

13 Липня 2010 17:15
Луцька фірма, замовивши маркетингові та інформаційно-консультаційні послуги у фіктивних столичних фірм, склали і провели в обліку завідомо неправдиві документи про господарські операції, чим штучно завищили податковий кредит і валові витрати підприємства на кілька мільйонів гривень.
Про це 13 липня повідомили у прес-службі ДПА України у Волинській області.
Луцька фірма замовила маркетингові та інформаційно-консультаційні послуги у фіктивних столичних фірм. Київські «фахівці» погодилися вивчити ринок , яким нібито зацікавилися волинські бізнесмени, та оцінили свої послуги з маркетингу у декілька мільйонів гривень.
Співробітники волинської податкової міліції в рамках операції «Бюджет» ретельно дослідили діяльність луцького ТОВ і поцікавилися вартісними столичними експертами. Тут і з’ясувалося, що обидві київські фірми мають ознаки фіктивності і перебувають в полі зору правоохоронців щонайменше декілька років.
Директори однієї столичної фірми засвідчили, що до діяльності «очолюваного» ними підприємства не мають жодного стосунку, вказаних господарських операцій не проводили та документів не підписували.
Однак, кримінальна справа за фактом фіктивного підприємництва стосовно цієї столичної фірми раніше таки порушена.
Директор та засновник ще однієї маркетингової компанії, яка фігурує у податковій звітності луцького ТОВ, виїхав до Росії ще 2007 року.
Ці обставини переконали податкових міліціонерів в тому, що столичні фірми зареєстровані на підставних осіб, а операції з придбання послуг –фіктивні.
Таким чином, співробітники УПМ ДПА в області задокументували, що службові особи ТОВ, щоб не сплачувати податки, склали і провели в обліку завідомо неправдиві документи про господарські операції, чим штучно завищили податковий кредит і валові витрати підприємства. Як наслідок, не сплатили до бюджету майже 1,3 мільйона гривень податку на прибуток та більше мільйона гривень ПДВ.
Днями слідчий відділ податкової міліції за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовцями ТОВ порушив кримінальну справу. Податківці встановлюють решту причетних до цієї фіктивної оборутки осіб. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus