USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький центр зайнятості порушував закон

18 Липня 2013 15:20
Ряд порушень виявили у діяльності Луцького міського центру зайнятості.Зокрема це стосується реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, та безробітних. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста.

Так, встановили, що рішення про надання статусу безробітного чи відмову в наданні такого статусу вказаний територіальний орган приймав із порушенням семиденного строку від дня подачі особою відповідної заяви.

Всупереч передбаченому законодавством порядку надання допомоги по безробіттю посадовці зазначеного органу у випадках недотримання безробітним рекомендацій щодо сприяння працевлаштуванню несвоєчасно застосовують санкції у вигляді скорочення тривалості виплати цього виду допомоги.

Окрім цього, прокурорська перевірка зафіксувала чимало порушень законодавства про працевлаштування безробітних з наданням дотації Луцьким міським центром зайнятості.

Зокрема, проекти договорів між цією державною установою та роботодавцями про надання дотації надсилалися з порушенням 5-денного строку після отримання висновку відповідної комісії. Лише через 10 календарних днів надіслано проекти договорів про працевлаштування трьох безробітних.

Установлено, що при перерахуванні коштів згідно з договором про працевлаштування безробітних з наданням дотації посадовими особами Центру зайнятості неналежним чином перевіряються довідки про нараховану та виплачену відповідним особам заробітну плату.

Ряд порушень виявили й під час перевірки додержання посадовцями Центру зайнятості вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

На усунення виявлених порушень законодавства прокуратура Луцька внесла подання директору Луцького міського центру зайнятості, за результатами розгляду якого трьом посадовцям оголошено догани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus