USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Майбутній дах на Варшавці ніхто з чиновників не хоче «кришувати»

1 Грудня 2009 10:53

Минулого тижня «ВН» писали, що над торгово-пішохідним рядом Завокзального ринку між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого місцеві підприємці почали будувати накриття. Тоді, коментуючи ситуацію, міські чиновники констатували, що жодна інстанція не давала на це дозволу, й пообіцяли розібратися у проблемі. Проте цього, схоже, ніхто не зробив.
Представник ініціаторів будівництва, заступник директора споживчого кооперативу «Луцька солідарність» Олександр Пасечник каже, що вони «вирішили благоустроїти бруківку, зробити покриття. Ми консультувалися з юристом і нас запевнили, що ці незначні легкі споруди дозволу не потребують. Ми фактично завершили будівництво. До того, в шостому місяці писали листа до міської ради, аби ті погодили будівництво. Відповіді ми не отримали, отже, це значить, що будівництво погодили».

«Спорудження таких конструкцій є доволі затратним. Свого часу, ще у 2002 році на схожі роботи наша фірма витратила 350 тисяч гривень. Проте люди, які зараз вкладають в цей дах гроші і поки декларують «благоустрій» та «тимчасові споруди», сподіваються свого часу використати накриття як зачіпку, аби мати право претендувати на землю під рядом. Проте земля – у користуванні ПФ «Скорпіон-сервіс» і ми маємо інші плани на неї», – кажуть у «Скорпіон-сервісі»
Начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області  Юрій Ільчук засвідчив, що їх інспектор, побувавши на ряду, переконався, що ця споруда будується як тимчасовий торговий павільйон, а тому дозволи на її зведення повинні видавати органи місцевої влади.
Заступник директора департаменту містобудування Луцької міськради Ярослав Матвіїв зазначив, що існують попередні рішення судів по цьому об’єкту, згідно з якими виконавча служба повинна зносити як павільйони, так і накриття, якщо це незаконно. «Ми не маємо повноважень виконавчої служби і не хочемо влазити у стосунки між приватними структурами. Це накриття стоїть на тих кіосках, які треба зносити згідно з рішенням судів, тобто автоматично зносити і накриття», – зазначив Матвіїв.

Керівник юридичного сектору департаменту містобудування Світлана Марчук підтвердила, що законним користувачем даної земельної ділянки, яку міськрада дала в оренду, є ПФ «Скорпіон-сервіс». Тому, представниця міськради запропонувала суб’єктам господарювання вирішувати стосунки у судах. І зазначила, що «Луцька міська рада зі свого боку робила все можливе і неможливе, аби помирити підприємців».
Крім того, Світлана Марчук зазначила, що виконавчі органи міськради не мають повноважень штрафувати незаконних забудовників тимчасових споруд. Ці повноваження належать суто інспекції державної архітектурно-будівельної контролю в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
zubach Показати IP 1 Грудня 2009 11:07
Але стрілочники! Коли вже в цій країні буде Адольф Вісаріонович Піночет!
djhg Показати IP 1 Грудня 2009 12:26
Ні х* собі "незначні легкі споруди"... там одна тільки балка кілограм сто важить!! як на голову комусь впаде яка тоді різниця тимчасова споруда чи капітальна
Анонім Показати IP 1 Грудня 2009 15:17
Оце ті самі, що ходили на сесію в міськраду і кричали про "соціальний вибух" і "останній кусок хліба"?! А дах за що роблять?.. Якби правда з користю для міста, а то я так розумію тільки щоб комусь щось доказати такі гроші на вітер викидають
ron Показати IP 1 Грудня 2009 17:33
хай "фірма" скорпіон верне в ЗахідІнком Банк 2800000гривень.
Українець Показати IP 1 Грудня 2009 22:00
Цікаво,а що з цього приводу скаже Шиба?Здається в цьому питанні він збирався всістися на двох стільцях.
VSC Показати IP 2 Грудня 2009 09:56
Пусть люди строят навес, нам будет комфортно. Думаю, что точка в этом споре еще не поставлена, будут еще баталии.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2009 13:54
до VSC: Поки підприємці будуть платити розумномую юристу,якій знає що не виграє справу а тягнути зможе її довго доти ви будете думати шо ви воюєте....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus