USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада Луцька не допомагає людям побороти підтоплення. ВІДЕО

15 Серпня 2013 13:28
У Малоомелянівському житловому масиві Луцька - постійні підтоплення через переповнені каналізаційні ями. У підвалах тамтешніх будинків - до півметра води. Люди щоденно відкачують її власними силами та виводять грибок зі стін. 15 мільйонів гривень на вирішення проблеми нема. Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

У результаті підтоплень тріщать стіни будинків, осідають фасади і не сходить вода у підвалах.

«Будинок осів на 15 сантиметрів, – розповідає власниця приватного будинку пані Марія. – Це ж проблема! Її вже потрібно вирішувати, а не відкладати на потім».

Через вологість у будинках перебої з подачею електроенергії та газу.

На разі, люди намагаються самостійно боротися з бідою – зі шлангів виготовили спеціальні механізми, якими зменшують кількість води у приміщеннях. Замовляти спеціальні машини для відкачування води – дорого, адже один виклик вартує 100 гривень. А відкачувати воду доводиться по 7-8 разів, адже вона не сходить навіть за сухої погоди.

Щоб побороти підтоплення у житловому масиві, потрібно 15 мільйонів гривень. Місто таких грошей не має. Поки що у Луцькій міській раді лише пообіцяли розробити проект водовідведення і каналізації. А вже 2014-ого лучани проситимуть допомоги у держави.

«Буде передбачатися співфінансування, – пояснює міський голова Луцька Микола Романюк. – Але є ще інший варіант: за постановою №404 Кабміну на певних умовах є можливість брати кредити під гарантію держави».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Луцька чотири роки знущається з людей. ФОТО

Підтоплення Малоомелянівського масиву: як вирішують проблему
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Bobryk Показати IP 15 Серпня 2013 14:27
У самому кінці дуже характерний кадр, на масиві, який затоплюється щей гараж у підвалі зробили. Ще один дурень гордо побудувався на лугу біля Рованців, і цього року мав прекрасну можливість ловити рибу з будь якого вікна. Перед тим як будуватися треба поцікавитися де вода збирається, чомусь наші предки ніколи у долинах не будували хатів а лише на горбочках, а потім пішечки до річечки ходили.
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 15 Серпня 2013 15:13
ПОРА БЫ ПРИВЫКНУТЬ, ЧТО ВСЯ ВЛАСТЬ СОЗДАНА ТОЛЬКО ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ОБКЛАДЫВАТЬ И НАЛОГАМИ И ЧЕМ-ТО ДРУГИМ
депутат Показати IP 15 Серпня 2013 15:50
Цікаво чи силою заганяли туди людей будуватися.Вони ж з самого початку знали,що там болотиста місцевість.Для чого було будувати підвали і розміщати там котли та електрощитові.
Мешканець до депутат Показати IP 15 Серпня 2013 19:50
Багато это не знав. Будинки, які збудовані на масиві нещодавно - як правило без підвалів. Зараз двоє моїх сусідів продають житло, але клієнтів негусто. Винні вперше чергу ті, хто виділяв земельні ділянки під будівництво. Планування району хаотичне. Вузькі вулиці, тупикові провулки, проходи замість проїздів. Одним виділялися 6 сотих, в інших провулки як проспект з футбольним полем (в межі міста). Не заплановано жодного об'єкта інфраструктури. Собор, який потрібно будувати на центральних магістралях, будується посеред садибної забудови. Можна було зробити широку вулицю від в'їзду в місто на вул. Львівській і вивести її на Володимирську.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus