USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині знайшли бомбу, вагою одна тонна

9 Квітня 2014 15:22
Авіаційну бомбу у лісі поблизу села Калинівка Ковельського району виявили свідомі місцеві мешканці, які проводили весняно-польові роботи на своїх паях біля лісу. Вони звернули увагу на 2-метровий металевий предмет, який наполовину розкопали та покинули чорні археологи. Люди відразу ж повідомили про знахідку голові Люблинецької селищної ради Олександру Федонюку, який зателефонував до Служби порятунку «101», повідомили волинські рятувальники.

8 квітня фахівці піротехнічних робіт Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області виїхали на місце події та ідентифікували знахідку як німецьку авіаційну бомбу SС-1000, максимальна зона ураження якої до півтори тисячі метрів. Зважаючи на загрозу, що несуть у собі застарілі боєприпаси такої ваги, бомбу вирішили підривати на місці виявлення. Для зменшення впливу ударної хвилі піротехніки здійснили комплекс інженерно-технічних заходів.

З метою належного проведення робіт з розмінування території поблизу села Калинівка залучено усі служби екстреного реагування. Організовано комплекс застережних заходів, що включали в себе оточення працівниками міліції небезпечного району, тимчасове відселення людей та перекриття траси міжнародного сполучення Київ-Ковель-Ягодин протяжністю 3 км.

Загалом для проведення заходу зі знищення бомби задіяно 27 осіб і 10 одиниць техніки.

О 17:30 небезпечну знахідку успішно знищили.

Загибель та травмування не допущено, ушкоджень народному господарству не нанесено.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області застерігає: якщо Ви знайшли предмет ззовні схожий на вибухонебезпечний, то в жодному разі не чіпайте його, не переносьте та не підпускайте сторонніх осіб. Відразу телефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus