USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На депутата завели кримінал

25 Січня 2012 13:17
Відносно депутата Луцької райради, начальника відділу освіти РДА Миколи Тарасенка порушили карну справу. Справу порушив прокурор Волині Андрій Парака.

Як інформують у прес-службі волинської прокуратури, справу завели за фактом вчинення службової недбалості, що спричинили тяжкі наслідки. Нібито злочинна недбалість чиновника кваліфікується за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України.

«Відповідальний посадовець, несумлінно виконуючи свої службові обов’язки, допустив службову недбалість, в результаті чого протягом 2008-2010 років заподіяно збитки на загальну суму 117,6 тисячі гривень», - ідеться у повідомленні прес-служби.

Власне, начальник відділу освіти є головою постійно діючого тендерного комітету, який організовує та проводить всі процедури щодо закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, а також – відповідальним за виконання завдань, які покладені на тендерний комітет.

Правоохоронці стверджують, що чиновник самоусунувся від покладених на нього обов’язків і делегував власні відповідальні повноваження директорам шкіл та навчальних закладів, які фактично не є розпорядниками бюджетних коштів.

Керівники навчальних закладів цього району організовували харчування школярів та самостійно, на свій розсуд, укладали договори з постачальниками, хоч не були включені до «Мережі установ та організацій, які отримують кошти з місцевого бюджету».

У прокуратурі кажуть: начальник райвідділу освіти, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, нехтуючи суспільними інтересами, порушив Бюджетний кодекс України, Закон України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та інші важливі нормативні документи.

За період роботи з 2008 по 2010 рік відділом освіти цього району не проводились необхідні тендерні процедури з закупівлі продуктів харчування для шкіл району. М'ясо яловичини та м'ясо свинини, вершкове масло, інші продукти купувались для освітніх закладів за цінами, які були вищими від середньо-ринкових.

Згідно з відповідними висновками судово-економічної експертизи, такі перевитрати бюджетних коштів помножені на буцімто службову недбалість посадовця-освітянина, спричинили збитки державному бюджету на немалу суму – 117,613 тисячі гривень.

Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить прокуратура Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
День Показати IP 25 Січня 2012 14:39
Жоден керівник структур влади рівня Тарасенка не визначає фірму яка отримує такі бюджетні кошти за виконані роботи чи куплені товари.Голова РДА і його заступник мають відповідати перші за ці роки недбалого використання грошей.Другий-Попович начальник освіти області,бо така ситуація в багатьх районах і містах області.Тарасенко-стрєлочник,бо він виконував команди керівників, які заховались від відповідальності за спиною Тарасенка.Помаранчеві роки влади для порядного Тарасенка не пройшли даремно.Партія регіонів-АУ-де ви? Клімчук,Башкаленко-розберіться в кадрах області,нашоукраїнці Попович і Демчук знову на коні,а регіонал Тарасенко під конем.Бий своїх,щоб чужі боялись.На Волині влада належить переверням, а не чесним, порядним людям.
Ніч Показати IP 25 Січня 2012 15:22
А де ви бачили порядних людей у ПР
Освіта до Ніч Показати IP 25 Січня 2012 17:15
От і почались зачистки…. А що ви хочете новий «керовнік» освіти прийшов місце певно для когось з своїх шукає…
Ранок Показати IP 25 Січня 2012 15:49
В районі одні злодюги. Все почалось з Пруса. А де він зараз? Докрався.
Сергій Показати IP 25 Січня 2012 17:02
Порядні регіонали-Матвеєв В.Ф. та Соболєв А.А.з Ковельської міської ради. Цілком серйозно!
Іван Показати IP 25 Січня 2012 17:07
Дивно а я завжди думав, що у нас ідуть процеси децентралізації... думаю директору школи простіше найти підхід з певним місцевим керівником СГП щодо купівлі у нього по нижчих цінах продуктів для дітей тому підхід Тарасенка думаю є правильним…
Boris Показати IP 25 Січня 2012 17:11
Ви тут всі як з дитячого садка зібрались, Тарасенко сам не брав і получається своїми «новелами» не дав заробити іншим…. А чим же наші чиновники вищого рангу будуть собі лексуси заправляти? Проблемка получилась… От і злили…
Олеся до Boris Показати IP 25 Січня 2012 17:22
"злили" бо виборча компанія на носі а Тарасенко надто порядний ламати директорів та вчительок не буде а по іншому цю компанію не проведеш....
кент Показати IP 25 Січня 2012 18:10
Прийде наступний керівник більш голодний до влади і буде красти ще білше-замкнуте коло.
знаю Показати IP 25 Січня 2012 20:09
Тарасенко порядний,знаючий, в Луцькому районі МЕНТ волошенюк наступає, Демчук наразі ніхто, так вчора під час підсумків в драмтеатрі МЕНТ проводив сесію районної ради, крім того МЕНТ практично звільнив директорів Заборольської та Лищенської шкіл та поставив там своїх ср....лизів, ПР так тримати
усім Показати IP 25 Січня 2012 22:25
ініціатива Волошенюка, йому потрібні гроші освіти
завели Показати IP 25 Січня 2012 22:46
заводять козу до хліва. Кримінальну справу порушують.
сергій Показати IP 25 Січня 2012 22:52
це просто пук-в порівнянні з тим, скільки накрав на луцьких землях бютівець тіхан
сергію Показати IP 26 Січня 2012 09:34
парадокс в тому, що тарасенко мабуть найбільше з усіх в попередні роки, починаючи з 2004 агітував за регіонів тепер Волошенюк (очолював Волинський клондайк автомобілів) ініціює все проти ноього
Igor Показати IP 26 Січня 2012 14:23
Ранок Вчора 15:49 Відповісти В районі одні злодюги. Все почалось з Пруса. А де він зараз? Докрався. Є факти? Людину звинувачуйте після рішення суду(апеляційного або європейського)
сергію Показати IP 26 Січня 2012 14:23
так МЕНТ (ВОЛОШЕНЮК) без обговорення на сесії прийняв рішення дати Боратину 500 тисяч гривень точно, а може і 1(один) мільйон, звичайно в обмін на землю, а депутати не знали за що голосують, це звичайно стиль регіонів
Здрасте Показати IP 26 Січня 2012 14:53
Це дрібниці порівняно з буратіном під носом. Побачу відкриті вікна людей-повірю що на Волині і в Луцьку є влада, а поки безпрєдєл мажорів.
всім Показати IP 26 Січня 2012 15:01
читайте газету Волинь за вівторок, про голову районної ради
Зевс Показати IP 26 Січня 2012 15:04
Тарасенко порядна людина, ніяких грошей він не присвоїв.Він професіонал своєї справи, якому важко буде знайти достойну заміну.
Міла Показати IP 26 Січня 2012 15:13
Тарасенко хороша людина, мені його щиро шкода у цій ситуації.
Лариса Показати IP 26 Січня 2012 16:38
Да ,якщо вже таким як Тарасенко недають працювати... ОСВІТА !?!? Що з тобою буде ????
Справедливий Показати IP 26 Січня 2012 18:32
Як і завжди, наші найсправедливіші у світі правоохоронці звалили всіх собак на стрілочника... Винних у цих розтратах, потрібно шукати вище відділу освіти... Жоден рахунок з відділу освіти не проходив, поки його не перегляне Демчук. Може це з нього потрібно починати? Однаково сьогодні тільки крісло займає. А всім рулить Волошенюк. який, у криміналі, має значний досвід...Начальник відділу освіти - шанована людина і не тільки в районі, і не тільки в колі освітян. В селах району можуть не знати перших осіб району, а Т.... знають всі. Багато можна перераховувати того, що хорошого зробив він для районної освіти, конкретно для кожної школи і скільки слів вдячності йому висловили освітяни за допомогу і підтримку у вирішенні різних проблем... А причина відкриття кримінальної справи одна - незабаром вибори і дехто рветься, не гребуючи різними методами, до освітянських грошей і у крісло начальника відділу освіти необхідно посадити свою, більш лояльну до влади і зговірливішу людину. Ну, тоді вже будуть фігурувати цифри з шістьма нулями... А гроші там немаленькі! Жаль. що від управління такими методами відсторонюють справжніх професіоналів, чесних і відданих справі людей, а на їх місце приходять "ПРОХФЕСІОНАЛИ"... А чому ж директори шкіл мовчать? Їх вже залякали, до рук прибрали, можливо вже проплатили перед виборами...?
Справедливий Показати IP 26 Січня 2012 19:26
І не потрібно так говорити про Пруса, якщо його не знаєте і користуєтесь плітками, які поширюють його опоненти, що прийшли сьогодні до влади у районі. Краще поцікавтесь, яка сума інвестицій була залучені в район, ну і в область, завдяки Прусу. Не давши розбазарювати районних земель, він і поплатився своєю посадою голови Луцької РДА... Поцікавтесь, як сьогодні проходять засідання депутатських комісій, сесії районної ради. Ну, повна "демократія". як на ментівських розборках... В таких умовах чесній і порядній людині працювати неможливо. От їх і помаленько "уходять"...А життя "покращується вже сьогодні". Якщо у відділ освіти на місце Тарасенка прийде такий самий "прохфесіонал", які дорвалися до влади, то не позаздриш педагогам району і освіті Луцького району "гаплик"... Що ще буде...
Всезнайко Показати IP 26 Січня 2012 22:48
Злодію Прусе, ти не замучився писати коментарі під різними псевдонімами? Все рівно, твій будинок - тюрма. І ти це добре знаєш...
Г .Ненаш Показати IP 1 Лютого 2012 20:30
Дійсно освітою в районі керує ментовськими способами Волошенюк ,який сам вчився на трійки ,але зате вміє ставити проблеми і вирішувати железно перед красунями.Такі вони всів регіонали -і Башкаленко ,і Сіліхін,і Волошенюк,які себе тільки і хвалять,а фактично вони найбільші злодії.Ну а деректори шкіл безязика і покірна маса , а не інтелігенція України.
Star Показати IP 14 Лютого 2012 17:56
Шановні "писаки", які чорнять нашу районну владу. Ви спочатку зробіть щось добре хоч для свого села чи, в крайньому разі, для сусіда. Починайте кожен з себе. Знаєте, благородна людина ставить вимоги до себе, низька-весь час дорікає іншим. Своїх думок не можна нав'язати Хоч би кому, і навіть дитинчаті, У кожного свій світ, душа своя, Облиште людей. Займіться власним "Я" А щодо Миколи Миколайовича, то дійсно це керівник, педагог і ЛЮДИНА з великої літери. Чесний, справедливий, порядний і водночас вимогливий. Я з цим згідна. ШАНОВНИЙ МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ,ЗНАЙТЕ - ЗОЛОТО, ВКИНУТЕ В БОЛОТО, НЕ СТАНЕ МІДДЮ!!! Ви - не один. Вас підтримують всі освітяни району!!!
я Показати IP 25 Жовтня 2012 21:54
приїхали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus