USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На кордоні затримали радіаційний вантаж вагою 22 тонни. ФОТО

29 Серпня 2013 13:55
На українсько-білоруському кордоні затримали вантаж металобрухту з підвищеним радіаційним фоном. Водій, громадянин України, перевозив вантажівкою понад 22 тонни мідного лому, - йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Під час оформлення та перевірки вантажного автомобіля «Вольво», який прямував через пункт пропуску «Доманове» з Білорусі, спрацював комплекс радіаційного контролю «Янтар». Водій, громадянин України, перевозив вантажівкою понад 22 тонни мідного лому.

За результатами додаткового обстеження автомобіля спільно зі співробітником екологічного контролю встановили, що радіаційний фон перевищує норму допустимого рівня гамма-випромінювання і становить 0,84 мкЗв/год (при нормі 0,30 мкЗв/год).

Вантаж заборонили до ввезення на територію України та повернутий назад до Білорусі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus