USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Рівненщині піймали волинян, які крали солярку з труби. ФОТО

23 Січня 2011 12:39
Поблизу Здолбунова Рівненської області міліція піймала трьох жителів Волинської області, які врізалися у магістральний нафтопродуктопровід і викачували дизпаливо.
Зловмисників піймали 20 січня - повідомили у ВЗГ УМВС України в Рівненській області Інна Березовська, пише Провінційка.

В одному з господарств села Гільча Здобунівського району Рівненської області троє чоловіків врізалися у магістральний нафтопродуктопровід і викачували звідти дизельне пальне.
Свою діяльність вони замаскували під фермерське господарство з розведення племінних свиней.
«В ході проведення перевірки їх затримали, вилучили пальне та встановили безпосереднє місце врізки», – розповів начальник відділу спеціальної міліції при УМВС Василь Довгомеля.
Чоловіки дісталися нафтопроводу, прокопавши тунель довжиною 70 метрів, який починався у погребі сараю і йшов до нафтопроводу на триметровій глибині.
«Група заздалегідь спланувала свої злочинні наміри та під прикриттям діяльності фермерського господарства зробила відвід, де був схований шланг із манометром, який регулював тиск у трубі, аби у них не було перепадів», - повідомив Довгомеля.
Міліція з’ясувала, що група, у складі якої був організатор, виконавець та водій-реалізатор, здійснила три відбори. 20 січня вилучили майже дві тонни дизельного пального. «Що стосується попередніх крадіжок – стане відомо пізніше в результаті проведення слідчих дій», - сказав Довгомеля
Зловмисники усім розповідали, що у взятому в оренду господарстві планують вирощувати свиней. Дійсно свині там були. Автомобілем чоловіки привозили корм для них, у якому ховали бочки з дизпаливом.
Під час затримання 20 січня правоохоронці побачили в орендованому обійсті поряд із хлівом автомобіль «Фольксваген LT 28». Оглядаючи вантажний бус, правоохоронці помітили дві бочки що були обкладені мішками. В мішках бувкормом для свиней, а от у бочку через шланг заливали пальне.
Один з затриманих – 20-річний житель Маневич Волинської області розповів, що у червні минулого року влаштувався на фірму, яка займається розведенням племінних свиней у Камені-Каширському.
«А у листопаді директор фірми мені запропонував більш оплачувану роботу - доглядати поросят, тільки вже в орендованому приміщенні. Я погодився. Разом зі мною працював і 27-річний Роман із Маневицького району. У середині грудня директор своїм автомобілем відвіз нас у село Гільчу на Здолбунівщині, де ми почали облаштовувати приміщення для розведення худоби», - розповів Сергій.
Власник підпільного «нафтового» бізнесу навідувався у село двічі-тричі на тиждень і привозив продукти та корм для свиней.
Порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), відповідальність за якою передбачена у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.
Крім того, в ході проведення досудового слідства вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за статтею 292 Кримінального кодексу України (Пошкодження магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів), - кажуть правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антоніна Показати IP 24 Січня 2011 08:43
70 метрів на триметровій глибині!!! Та про них кіно знімати можна
109 Показати IP 24 Січня 2011 08:53
Свої ж і здали. Жаба - українська народна тварина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus