USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині – спалах хвороби Боткіна

8 Жовтня 2010 12:00
У селі Невір Любешівського району на Волині більше десятка людей хворіють на вірусний гепатит А, відомий у народі як хвороба Боткіна.
Спалах хвороби стався ще наприкінці вересня, і нині хворі перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні районної лікарні. Про це «ВН» стало відомо із власних джерел.
У медичному закладі цю інформацію підтвердили. Заступник головного лікаря Андрій Гук повідомив, що зараз у лікарні перебуває 4 дорослих і 10 дітей. Двоє дітей вже одужали, і їх виписано додому.
Серед пацієнтів, заражених гепатитом, є дитина віком 1 рік 8 місяців. Найстаршому хворому – 35 років. Є випадки, коли захворіли кілька членів однієї сім’ї.
Хвороба, розповів лікар, гостра інфекційна, вражає печінку і передається фекально-оральним шляхом, переважно через немиті руки.
«Ситуація перебуває під контролем, – прокоментував медик. – Бригади спеціалістів у складі лікаря та медичного працівника середньої ланки провели подвірні обходи у селі, під час яких намагалися виявити людей, у котрих була підозра на хворобу».
За словами Гука, під час таких обходів виявили чотирьох заражених людей. Їх госпіталізовано.
Зараз у селі карантин. За словами заступника головного лікаря, це означає, що групові виїзди з населеного пункту заборонені, масові заходи в цей час скасовані.
Закінчиться карантин тоді, коли з часу виявлення останнього хворого мине 35 днів.
У Волинській обласній санепідемстанції коментарів з цього приводу отримати не вдалося, оскільки, як повідомили по телефону в установі, і головний лікар, і його заступник, який досліджує цю проблему, перебувають у відрядженнях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 8 Жовтня 2010 14:57
Не дивуюся, що санстанція коментарів не дала. Такі в неї обовязки. Могли ще сказати, щоб письмовий запит писали. Не до того нашій санстанції. В неї є важливіші завдання: розказувати, скільки об"єктів за тиждень перевірено і що треба робити щеплення, бо грип суне. А боткіна... Хібе це проблема? Як пройде - тоді й розкажуть, що вони О-ГО-ГО, бо зробили все можливе, щоб побороти біду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus