USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Покарали 2-х міліціонерів, які «закривали очі» на насильство в сім’ї

4 Листопада 2013 14:49
Двох працівників міліції покарали за неефективну протидію насильству в сім'ї. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Старовижівського району провела перевірку додержання вимог Законів України «Про попередження насильства в сім'ї» та «Про міліцію» в діяльності Старовижівського райвідділу УМВС України у Волинській області.

З'ясувалося, що з початку року працівники райвідділу склали 77 адміністративних протоколів про вчинення насильства в сім'ї. 12 із них суд закрив через закінчення строків притягнення особи до адміністративної відповідальності, 2 справи перебувають на розгляді в суді та за результатами розгляду 63 справи на винних осіб накладені адміністративні стягнення.

Встановили, що у ряді випадків особи, які вчиняли насильство у сім'ї, іноді й у присутності малолітніх дітей, уникли відповідальності за це тому, що дільничними інспекторами міліції складались протоколи щодо них, однак до суду ці протоколи скеровувались після закінчення строку притягнення до адміністративної відповідальності.

Окрім того, дільничні інспектори міліції при розгляді заяв і повідомлень про вчинення насильства в сім'ї причини та умови, що сприяли проявам насильства, не виявляли, заходи щодо їх усунення не вживали, подання з питань попередження насильства в сім'ї до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування не вносили.

Також, про заяви щодо вчинення насильства в сім'ї протягом трьох діб не повідомляли в структурний підрозділ, відповідальний за реалізацію державної політики щодо запобігання насильству в сім’ї Старовижівської РДА. Це позбавляло можливості оперативно усувати наслідки насильства та надавати постраждалим психологічну і юридичну допомогу.

Задля усунення виявлених порушень прокурор району виконувачу обов’язків начальника райвідділу міліції вніс подання.

Згідно з результатами розгляду документа прокурорського реагування двох працівників Старовижівського РВ УМВС України у Волинській області притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
sv Показати IP 4 Листопада 2013 23:53
ставлю пляшку тому, хто скаже, де саме в статті написано, що міліціонерів "судили"!До ВН - звідки такі заголовки беруться? Ви що, не бачите, про що пишете?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus