USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині порушили карну справу через незаконну тканину

15 Червня 2011 14:58
Ягодинська митниця порушила кримінальну справу за фактом незаконного переміщення у 2010 році через митний кордон України тканин.
Протягом 2010 року з Польщі двома вантажними автомобілями через митний пост «Ягодин» на адресу однієї з київських фірм були ввезені товари «тканина з покриттям із полівінілхлориду в рулонах». Про це розповіли у прес-службі митниці.
Відповідно до товаро-супровідних документів вага товару, що переміщувався обома автомобілями, становила 40 623 кілограми, а їх вартість – 55 575 доларів США.
Під час перевірки документів, за якими товар ввозився до України, митниця скерувала запит до митної служби Королівства Бельгії.
Звідти надійшла інформація, що вартість зазначеного товару загальною вагою 40 623 кілограми становить 114 669,31 євро, що за курсом Нацбанку України станом на дату оформлення товарів становить 1 244 061,61 гривень.
Відправником та отримувачем товару за інформацією бельгійських колег також були інші фірми, аніж зазначені у поданих до митного оформлення документах.
Таким чином, на підставі документів, отриманих з митної служби Королівства Бельгії, було встановлено, що директор київського товариства вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу, як підстави для митного оформлення товару, документів, які містять неправдиві дані щодо відправника, одержувача та вартості самого товару, що спричинили недобори податків і зборів на суму 193 335,78 гривень.
За ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 201 Кримінального Кодексу України Ягодинська митниця порушила кримінальну справу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лара Показати IP 16 Червня 2011 10:36
...аналізуючи роботу ягодинських митників, яка висвітлюється на сайті і в інших ЗМІ можна подумати, що контрабанда ввозиться тільки з Бельгії, тому що запити робляться тільки туди...невже з інших країн не ввозиться товар з порушенням митних правил?...звичайно, що ввозиться і в великих обсягах...тількі по налагодженій схемі простіше "заробляти" похвалу керівництва і чергові звання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus