USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині від криміналу звільнили працівницю митниці

9 Липня 2013 11:58
Інспектора відділу митного оформлення № 2 митного поста «Устилуг» Ягодинської митниці звільнили від кримінальної відповідальності за службову недбалість, яка спричинила бюджету збитки обсягом понад 103 тисячі гривень, - пише IA ZIK.

Власне, працівниці митниці прокуратура закидала службову недбалість (частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України). Мовляв, вона не перевірила документи та не з’ясувала відомості, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів. У результаті безпідставно здійснила митне оформлення автомобіля під керуванням громадянина Польщі.

Через це бюджет недоотримав низку платежів загальним обсягом понад 103 тисячі гривень.

У суді обвинувачена та її захист заявили клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності, оскільки завдані збитки відшкодовані. Та й працівниця митниці, мовляв, щиро розкаялася у скоєному. Прокурор проти цього не заперечував.

Тож Володимир-Волинський міськсуд ухвалив: обвинувачену від кримінальної відповідальності звільнити, а провадження щодо неї – закрити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
авокат Теразіні Показати IP 9 Липня 2013 12:58
Парєшалі, факт)))
Афанасій Показати IP 9 Липня 2013 14:45
Це так діють в нашій державі антикорупційні закони.Не перевірила, не додивилася,невзяла дещо до уваги при оформленні митних документів-а результат рішення суду в зовсім другій причині це те, що працівниця митниці за час своє роботи "заробила" стільки грошей,що повикуплями всі, причетні доцієї справи, правохоронні і судові органи.Цим рішення вони вже стопрпоцентно в європейській державі були б в "певних місцях", але все це потрібно думати перед виборами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus