USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині від отруєння грибами померла дитина

31 Серпня 2011 16:15
У місті Ківерці на Волині грибами отруїлася сім’я з 5 осіб, у результаті одна дитина 6 років померла, друга дитина перебуває у вкрай важкому стані.
Про це повідомили в Волинській обласній санепідемстанції.
У повідомленні йдеться, що дорослі біля залізничної колії назбирали печериць і зварили з них суп.
Ще один випадок отруєння грибами зареєстрований у Камінь-Каширському районі.
Загалом, за інформацією обласної СЕС, станом на 31 серпня 2011-го неїстівними дикорослими грибами отруїлися шестеро осіб.
Нагадаємо, у серпні ще двоє людей отруїлися грибами у Нововолинську та у Старовижівському районі, про що повідомляли в УМНС області.
У 2010 році зафіксували 14 фактів отруєння дикорослими грибами. При цьому 1 людина померла, кажуть у санстанції.
Фахівці застерігають: більшість отруєнь спричинені, як правило, вживанням неправильно визначених видів грибів та їх недостатньої термічної обробки.
Зокрема, пластинчаті отруйні гриби – бліду поганку, мухомори, несправжні опеньки, дощовики, шампіньйони – помилково сприймаються за їстівні та умовно їстівні гриби. А через неправильну кулінарну обробку навіть їстівні гриби теж можуть викликати отруєння.
Їсти гриби дітям до 8-ми років категорично протипоказано, – кажуть медики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
небайдужа Показати IP 31 Серпня 2011 21:14
"у серпні ще двоє людей отруїлися грибами у Нововолинську та у Старовижівському районі, про що повідомляли в УМНС області." Як стало відомо, ці факти не є достовірними))Отруєння грибами схожі на отруєння алкоголем..
Ківерчанка Показати IP 1 Грудня 2011 01:29
Думаю тут просто так би не стали б писати. Ця сім"я-мої знайомі. І це дійсно факт,а не балачки. Тому,перед тим як писати щось подібне задумайтесь. То життя,а не інший аспект життя, де можна збрехати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus