USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині викрили фіктивну фірму?

11 Липня 2011 11:55
Податкова міліція Волині викрила фірму, яка ухилилася від сплати 2,7 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб

Посадовці волинського приватного підприємства, що надавало послуги з оформлення договорів купівлі-продажу авто, на власний розсуд нараховували і стягували з продавців автівок податок з доходів фізичних осіб. Однак, в бюджет кошти від реалізації рухомого майна не надходили, - розповіли у прес-службі ДПА у Волинській області.

Як свідчать матеріали справи, посадовці цієї фірми переконували продавців машин, що сплачені ними кошти як податок від реалізації рухомого майна, обов’язково поповнять місцевий бюджет. Насправді жодних відрахувань не робили.

Протягом цілого року підприємство ухилялося від сплати податку з доходів фізичних осіб.

Громадяни, котрі скористалися послугами, згодом підтвердили факт сплати ними приватному підприємству визначених законодавством сум.

Коли правоохоронці звернулися за поясненнями до директора цього підприємства, який проживає в одному із сіл поблизу обласного центру, то юнак розповів, що він керівник фірми лише на папері. Жодних фінансово-господарських документів, печатки ПП ніколи не отримував, довідки-рахунки, документи податкової звітності, як директор жодного разу не підписав, а погодився на таку авантюрну пропозицію попереднього власника фірми зі Львова через скрутне матеріальне становище.

Однак, львівський колега по бізнесу «відхрестився» і від фірми, і від волинського партнера. Підприємство продав і більше ним ніколи не цікавився – запевнив правоохоронців колишній власник підприємства.

Тим часом, у податковій міліції Волині порахували, що у 2010 році підприємство оформило проданих машин на 17,7 мільйона гривень, а бюджет недоотримав щонайменше 2,7 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб.

Зібрані матеріали передано в слідчий відділ ПМ ДПА у Волинській області. який й порушив кримінальну справу одразу за двома статтями Кримінального кодексу України - фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Valya Показати IP 11 Липня 2011 13:20
а чому ж тримають в секреті назву цієї фірми: нехай усі знають і добросовісні платники податків не мають справ з такими фіктивщиками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus