USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині затримали поляка з італійськими «Yesmoke» на 1,8 мільйона

15 Жовтня 2013 09:28
Масштабну партію цигарок італійського походження ринковою вартістю 1,8 мільйона гривень затримали фахівці Ягодинської митниці.

Підставою для затримання масштабного вантажу з італійськими цигарками на митному посту «Ягодин» стали недостовірні відомості про вартість товару, зазначені у митній декларації, - повідомили в оперативному управлінні ГУ Міндоходів у Волинській області.

Зокрема, під час митного огляду тютюнових виробів італійського виробництва водій фірми-перевізника з міста Хелм Республіки Польща надав фахівцям Ягодинської митниці Міндоходів товарно - супровідні документи, у яких значилося, що вартість транспортованого товару 189 тисяч євро.

Зважаючи на масштабність партії цигарок, що перевозили до республіки Молдова транзитом через Волинь, та у рамках операції «Тютюн – Контрафакт 2013», фахівці Ягодинської митниці скористались можливістю оперативного обміну інформацією з митними органами Європейського Союзу. Відтак, звернулися до колег з Європейського бюро з питань боротьби з шахрайством (OLAF) стосовно підтвердження, або спростування факту проведення імпортних операцій, вказаних у супровідних документах.

Відповідь європейських колег засвідчила: факт імпорту тютюнової продукції справді має місце, але реальна вартість 1350 ящиків цигарок з фільтром «YESMOKE» значно нижча та не перевищує 162 тисячі євро.

Про збитки, завдані бюджету України в результаті транспортування цигарок за вказаною у декларації вартістю, наразі не йдеться. Однак, не виключено, що вказані цигарки могли «осісти» на тіньовому ринку України з їх наступною реалізацією без сплати відповідних податків та зборів, – наголошують в оперативному управлінні ГУ Міндоходів Волині. А факт значного завищення вартості підакцизних товарів вказує на порушення міжнародних митних правил, що регулюють вантажні перевезення та обіг підакцизних товарів.

Відповідно до частини 1 стітті 483 Митного кодексу України за цим фактом складено протокол про порушення митних правил, а сумнівний вантаж вилучено з обігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Факт Показати IP 15 Жовтня 2013 11:24
Відповідь європейських колег засвідчила: факт імпорту тютюнової продукції справді має місце, але реальна вартість 1350 ящиків цигарок з фільтром «YESMOKE» значно нижча та не перевищує 162 тисячі євро. Митники плутаються в міліонах?
*** до Факт Показати IP 15 Жовтня 2013 13:38
Суть проблеми не ясна, навіщо завищувати вартість товару? Чим викликані підозри, про направлення товару на тіньовий ринок України? З боку складається враження, що вся акція являеться показною або ким то замовленої. І митники керує не здоровий глузд, а бажання отримати очердной хабар з власника вантажу.
иван Показати IP 15 Жовтня 2013 15:39
якщо е фінансова гарантія на транзит , то де злочин??? коли перестануть придиратись до транзиту???
право Показати IP 15 Жовтня 2013 19:23
треба писати скаргу в генеральну прокуратуру...БЕЗПРЕДЕЛ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus