USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбажаніша земля на Волині – біля річок та озер

25 Травня 2011 16:27
Найбільше порушень у сфері земельного законодавства виявлено у Луцькому та Шацькому районах, а також на територіях біля озер, річок і поблизу обласного центру.

Про це йшлося під час міжвідомчої наради з питань дотримання земельного законодавства, яка відбулася 23 травня у Волинській обласній прокуратурі.

За словами першого заступника прокурора області Володимира Веселухи, прокурорсько-слідча практика засвідчує, що основна маса порушень земельного законодавства, корисливих зловживань та хабарництва має місце у тих районах, де є привабливі ділянки землі.

«Насамперед, це у приміських до обласного центру зонах, а також неподалік озер, річок та у заповідних місцях. Обласний центр у нас один, але такі місця, де річки чи озера є фактично у кожному районі області. Тому ми прокурорів націлюємо на те, щоб вони у цих місцях працювали активніше у сфері дотримання земельного законодавства», - розповів Веселуха.

До прикладу прокурор навів декілька випадків таких порушень. Зокрема, Волинська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу відносно колишнього гіркополонківського сільського голови. Він без рішення сесії сільради підготував та підписав недостовірну виписку з рішення сільської ради та довідку на ім’я приватної особи, яка пізніше набула права власності на земельну ділянку площею 0,1 га та вартістю 56 тисяч гривень.

До подібних зловживань вдавалися і керівники деяких райдержадміністрацій. Як розповів Володимир Веселуха, голова Маневицької РДА в минулому році прийняв незаконне розпорядження, на підставі якого одному із місцевих жителів надано дозвіл на складання технічної документації із землеустрою щодо інвентеризації та встановлення меж земельних ділянок. Ці території мали бути передані в оренду для ведення особистого селянського господарства. Загальна площа землі склала 32 га, яку планувалося передати на 10 років.

Однак, як з’ясував прокурор Маневицького району у діях керівника РДА були явні зловживання, а його розпорядження не відповідає вимогам земельного кодексу.

Аналогічні порушення виявлено у прилуцькій сільській раді Ківерцівського району, шепелівській сільраді Луцького району, Бірківській і Рівненській сільських радах Любомльського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus