USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Небезпека на дорозі: втомлений і невиспаний водій. ВІДЕО

21 Серпня 2013 08:17
Хоча б раз у житті за кермом готовий був придрімати кожен 7-й водій. Такою приголомшливою є статистика, йдеться в сюжеті ТСН.

Переважна більшість опитаних зізнаються, що вони не зупиняються, навіть відчуваючи сильну втому. Тим часом реакції керманича, який без сну їде 18 годин поспіль, медики порівнюють із реакціями при сильному алкогольному сп'янінні.

Фахівці наполегливо радять втомленим водіям зупинятися та відпочивати. Боротися ж зі сном слід де завгодно, але не за кермом. "Якщо він відчуває, що засинає, не слід цим боротися, сидячи в машині. Треба зупинитися, вийти, побігати, пострибати. Розім'ятися протягом хоча б 5 хвилин. Ані пісні співати, ані плескати себе по обличчю – за кермом марно", - вважає директор центру медицини сну Олександр Бузунов.

Як повідомлялося раніше, статистика стверджує: українців возять страшенно втомлені та невиспані водії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
РВК Показати IP 21 Серпня 2013 10:24
Останній довгий рейс (12 годин за кермом, перед тим спав лише 4) - відновити сили вистачало просто подрімавши хвилин 15-20 на задньому сидінні кожних пару сот км. Ну і енергетики звісно, куди-ж без них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus