USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пішов з життя останній визволитель Луцька

13 Січня 2014 08:31
Пішов з життя ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій, визволитель Волинської області від фашистських загарбників Володимир Дмитрович Єщенко, - інформує сайт Волинської єпархії УПЦ.

Жвавий, енергійний, завжди усміхнений і привітний до людей – таким запам’ятається він друзям і близьким. Ми втратили хорошу, тактовну, доброзичливу та сильну духом людину. Незважаючи на поважний вік, займався громадською роботою, допомагав побратимам не втрачати бойовий дух, - йдеться в повідомленні.

Народився він у Сибіру. У неповні вісімнадцять потрапив курсантом до Київського артилерійського училища, яке евакуювали до Красноярська. Командиром взводу четвертої батареї другого дивізіону 112-го гвардійського гарматно-артилерійського полку пройшов від Курської дуги по території семи областей України, форсував Дніпро, визволяв Київ, а потім громив німців під Рівним і Луцьком.

Після війни Володимир Єщенко разом зі своєю бригадою служив в армії у Луцьку. А вже після служби залишився у місті, яке стало для нього рідним.

Нещодавно Володимир Дмитрович мав виступ на концерті, який був організований Волинською єпархією та присвячений річниці визволення Луцька.


Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким Володимира Єщенка. Світла пам’ять про нього назавжди збережеться у серцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 13 Січня 2014 08:50
Порожньо тепер буде на Меморіалі 9 травня.
лучанин Показати IP 13 Січня 2014 08:53
Вічна йому память!
Читач Показати IP 13 Січня 2014 14:33
Вічна пам'ять йому і всім воїнам! Головне пам'ятати і брати приклад з тих людей.
123 Показати IP 14 Січня 2014 08:33
Земля йому пухом і вічна память.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus