USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Подальшу долю «Жінки в кольє» вирішить суд. ФОТО

18 Жовтня 2013 17:30
Ліногравюра «Жінка в кольє», ввезена контрабандою на Волинь, виявилась оригіналом найдорожчого в світі художника Пабло Пікассо.

Так, експертиза вилученої волинськими прикордонниками ліногравюри «Жінка в кольє, підписаної Пабло Пікассо, та картини Георгія Пожедаєва «Осінній пейзаж» довела реальну культурну цінність цих творів мистецтва. Орієнтовна вартість двох вилучених картин – 16,4 тисячі гривень.

Як Волинським Новинам розповіли в Службі боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Ягодинської митниці, реальну культурну цінність творів мистецтва після експертизи підтвердили спеціалісти Київського науково – дослідного інституту судових експертиз. За цим фактом незаконного ввезення предметів, що становлять культурну цінність, склали протокол про порушення митних правил.

Автентичність твору підтвердила і мистецька експертиза. Ліногравюра Пабло Пікассо «Жінка в кольє» 1962 року містить власноручний віртуозний і дуже граційний підпис художника і є 30-тим примірником з 50-ти. Оригінальність ліногравюри також підтверджується Сертифікатом мистецького аукціону (ART-AUCTION) у місті Цюриху (Швейцарія).

Нагадаємо, що у січні цього року громадянин України, повертаючись додому з Республіки Польща, перевозив у вантажному автомобілі «Renault» 5 картин та 1 ліногравюру. Із 6 картин, що знайшли працівники пункту пропуску, наш 32-річний співвітчизник задекларував тільки 4. Українець повідомив, що про інші 2 картини він нібито забув вказати. А саме - картину Георгія Пожедаєва «Осінній пейзаж» та ліногравюру Пабло Пікассо «Жінка в кольє». Відповідно до вимог статті 257 та статті 374 Митного кодексу, ці твори мистецтва мали бути зазначені у митній декларації, - наголошують фахівці Ягодинської митниці Міндоходів.

Товар тимчасово вилучено. Як повідомили у Ягодинській митниці Міндоходів, нині картини перебувають на митному складі. А їх подальша доля вирішуватиметься в судовому порядку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus