USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Поліція кийками розганяла мітингувальників у Барселоні: 35 постраждалих

24 Березня 2018 16:17
В іспанській Барселоні – масштабні заворушення. Каталонці обурені тим, що Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона і ще чотирьох політиків, які покинули країну.

Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Ліар пред'явив звинувачення 25 каталонським політикам в зв'язку з незаконним референдумом про незалежність, 13 з них – в організації повстання, передає «Риа Новости».

Крім того, суддя видав міжнародні ордери на арешт шести політиків, які перебувають за межами Іспанії, в тому числі, Карлеса Пучдемона.

Шлях учасникам акції перегородили Mossos d'Esquadra. Мітингувальники кидали димові шашки і пляшки, намагалися прорвати поліцейські кордони. Правоохоронні органи застосували кийки, зробили кілька пострілів холостими патронами в повітря.

Загалом на акцію протесту проти рішень іспанського суду про арешт п'ятьох каталонських політиків вийшли 10 тисяч людей.

По медичну допомогу звернулися 35 осіб, більша частина травм – удари. 15 осіб госпіталізувати до лікарні.

Акція протесту біля будівлі представництва іспанського уряду в Барселоні триває. Також проходять протести в різних містах автономної спільноти.

Під час мітингів активісти палять портрети короля і закликають до загального страйку. Крім того, учасники мітингу перекрили кілька трас у Каталонії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
09 Показати IP 24 Березня 2018 17:19
Демократична Європа. Майдан не нагадує???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus