USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Постраждалий у ДТП волинянин 1,5 року чекає слідчого експерименту

6 Вересня 2013 11:43
Любешівська міліція ігнорує ухвали слідчих суддів, стверджує волинянин Юрій Поліщук.
Чоловік, потрапив у ДТП ще весною минулого року. Втім, слідчого експерименту досі не було здійснили. Про це пише «Волинь-нова».
2 березня 2012 року Юрій Поліщук їхав мотоциклом через село Залізниця Любешівського району і потрапив у дорожньо–транспортну пригоду. Як наслідок – чоловік отримав перелом кісток правої гомілки. На його думку, порушив правила дорожнього руху водій УАЗу, хоча той свою вину категорично заперечує.
Слідчий Любешівського районного відділу міліції, восени 2012 року, вирішив закрити кримінальну справу. Проте прокурор не погодився з таким рішенням, призначивши досудове розслідування. Але через півроку справу знову ж закрили.
З таким перебігом подій потерпілий не погодився і поскаржився до суду, який відбувся 27 червня 2013. Слідчий суддя Валерій Труш встановив, що досудове розслідування здійснили неповно і дав міліціонерам чіткий план усіх процесуальних дій у кримінальному провадженні: додатково допитати очевидців ДТП, з'ясувати, з якою швидкістю рухався мотоциклом Юрій Поліщук, зробити відтворення події, а також призначити судово-автотехнічні експертизи. Та ніхто із любешівських слідчів не виконав вказівок слідчого судді.
Відбувся ще один суд, який вдруге зобов’язав міліціонерів здійснити слідчий експеримент. Та потерпілий стверджує, що обидві ухвали слідчих суддів не виконали.
«Невиконання ухвал слідчих суддів є недопустимим. Відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України такі дії правоохоронців, якщо вчинені умисно, є кримінально караними. Строки досудового розслідування до моменту повідомлення особі про підозру Кримінальний процесуальний кодекс не встановлює. Слідчі часто зловживають цією обставиною — тривалий час не здійснюють слідчих дій. На таку бездіяльність повинен жорстко реагувати прокурор, який має право ставити питання про притягнення винних службових осіб до відповідальності», - прокоментував голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus