USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сепаратисти проголосили Харківську Народну Республіку

7 Квітня 2014 20:53
Проросійські активісти, обрані «депутатами» обласної ради, проголосили «Харківську народну республіку». Також вони перебрали на себе всі повноваження державних інститутів влади.

Близько 19.00 проросійські активісти на площі Свободи провели «збори обласної громади». На ньому зібранні було висловлено недовіру депутатам Харківської облради і зачитаний поіменний список тих людей, які записалися в «альтернативні депутати 2 і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум. Серед них - Костянтин Долгов, Єгор Логвінов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші, -інформує Еспресо TV.

«Альтернативні депутати» на сходинках перед місцевою ОДА прийняли присягу. Після цього ведучий оголосив, що піде домовлятися з міліцією про те, щоб активістів впустили в будівлю ОДА.

Об 19:30 «альтернативним депутатам» не вдалося пройти в будівлю обладміністрації, бо прохід далі фойє блокується міліцією. У підсумку «сесія» була проведена прямо у вестибюлі. Там оголосили про кілька рішень.

«Виконувач обов'язків «Рада депутатів харківської територіальної громади» (так називають свій орган сепаратисти) ухвалив рішення про створення суверенної держави під назвою «Харківська народна республіка» , яка буде будувати відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права». Це рішення набирає чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.

Крім того, ухвалено рішення «звернутися до президента України Віктора Януковича» з тим , щоб він легітимізував це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням забезпечити мирне проведення в Харківській області референдуму в якості посередників.

Потім Логвінов оголосив, що половина мітингувальників відправиться до будівлі СБУ на Мироносицькій. Там зібралося близько 30 активістів, деякі - з палицями і в шоломах. Будівлю охороняють приблизно 30 міліціонерів.

Водночас, антимайданівці повністю розігнали Євромайдан. Активісти останнього сховалися в довколишніх кафе і саду Шевченка, сховали українську символіку і чекають моменту, коли зможуть піти з центру Харкова.

Нагадаємо, в Донецьку сьогодні, 7 квітня, сепаратисти проголосили «Донецьку народну республіку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Макс Показати IP 7 Квітня 2014 21:10
То есть, сейчас это сепаратисты, а на майдане, таких же называли героями-революционерами. А вы, товарищи ухи не ели, часом?
скам до Макс Показати IP 7 Квітня 2014 21:48
Таварищи и уха - на расэї, а у нас в Україні- друзі і юшка. На майдані проти яхуковича українці боролися під Українським прапором, а ці покидьки - під кацапським аквафрешем, під яким був анексований крим. Різницю улавлюэш, чи розуму бракуэ?
1 до скам Показати IP 7 Квітня 2014 23:23
і всі забули про прапори ЄС
1 до скам Показати IP 7 Квітня 2014 23:23
коментар було видалено
21 до Макс Показати IP 8 Квітня 2014 00:08
виходить - що можна Юпитеру,то не можна бику.. а вони ж явно юпитери
НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2014 21:10
Молодці хлопці
Дід Парафін до НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2014 23:19
ОЙ, нарешті навчився українською писати) Вичавив з себе, москалик
антисепаратист Показати IP 7 Квітня 2014 21:15
Во дебіли! А президента хорьки виберуть допу чи гепу? Пора перекрити фінансування прокацаплених сепаратистів, з одночасним затриманням. Ахметка, эфремов,допа і гепа , вафелкович проплачують цим уродам. Якщо ворог не здаэться, його знищують
123 Показати IP 7 Квітня 2014 21:26
як ви всі задовбали-ніхто навідь не згадав про свято-це не нація -це непотрібство!!!!
НЕЛУЧАНИН до 123 Показати IP 7 Квітня 2014 21:27
Нація в бандерлогів у схронах,а у нас Україна.
титушко до 123 Показати IP 7 Квітня 2014 23:52
Мир не стоит на месте, он двигается, порою даже скачет (а кто не скачет, тот сами знаете кто). И демократия в этом мире активно видоизменяется, приобретая порой любопытные формы, которые не так уж сразу и отличишь от того, что не является демократией.
Со стороны Показати IP 7 Квітня 2014 21:31
К моменту выборов президента в составе Украины может остаться только Королевство Галиция
Анонім до Со стороны Показати IP 7 Квітня 2014 22:49
А вона тільки одна і залишиться 100%.Схід супер.
40 квартал до Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 23:24
Дурень дУмкою багатіэ, і думкИ в тебе дурні. І за весь схід не розписуйся.
ми до 40 квартал Показати IP 8 Квітня 2014 00:23
це вам не потрібно було під час перевороту вирішувати за всю Україну.
Західний до Со стороны Показати IP 7 Квітня 2014 23:20
А ми й не проти! Валіть в свою Расєю! Краще менше, але якісніше!
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 21:41
коментар було видалено
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 21:42
В Харкові більшість за єдину Україну, а допкіна і кернеса вважають бандюками. Знаю це напевне,оскільки у мене в Харкові багато родичів. Зараз харківчани зовсім не в захваті від "гульні" сепаратистів, а навпаки - налякані.
я Показати IP 7 Квітня 2014 22:27
о возможных провокациях знали еще в среду, власть опять бездействует. Хотят сдать восток????
РИМ Показати IP 8 Квітня 2014 07:08
Сценарий повторяется, только флаги другие. Крым сам уплыл навсегда, и восток уйдёт, если будут его гнать западники. Строить мосты надо, а эти киевские власти оружие к горлу. Запугали уже всех, как надоело все это слышать.
мир Показати IP 8 Квітня 2014 07:41
Дохрена тобі вітьок золотобатонний мостів побудував? Може пакращив життя вже сьогодні? Ви йому були потрібні, як стадо, з якого він стриг свою вовну. Да і хто тобі аружіэ до горла приставляэ? Заляканий мля знайшовся
Человек Показати IP 8 Квітня 2014 07:58
БОГ - он один всё видит. Что Запад и Восток будем делать, драться... Не желаем друг друга понимать, слышать, давим только своё...Мировоззрение не переделаешь да и рты всем не заткнёшь. Кто-то молится на бандеру, а кто-то уважает путина, а для кого-то идеал обама. И что теперь....как жить-то будем ...
задовбали Показати IP 8 Квітня 2014 10:30
Дуже шкода що так все вийшло,але по великому рахунку не хай все буде як має бути хоче схід в росії прапор вруки! Але дуже образливо що якийсь недоросиль з захмарними амбіціями так маже впливати на свідомість людей,поневолі починаєш вірити в те що дійсьно їх всіх заомбували,луди які хоч трошки керуються хоча б логікою не можуть підтримувати ЧМО путіна і ПІДА....АСА януковича! Пройде рік часу і все змінеться,всі путінські ідеалісти змінять думку але буде пізно для них .Вже починаючи з цих днів ви прокляті сім"ями загиблих лудей які загинули на майдані ,Імена яких ви зараз оскверняєте своєю брехнею!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus