USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахраї продовжують обдурювати волинян

26 Червня 2013 17:32
Звернення громадян до правоохоронних органів щодо шахрайських дій на Волині почастішали. Серед найбільш поширених видів є мобільне шахрайство, - пишуть Вісті Каменя.

Одним із методів такого шахрайства є спосіб, коли невідома особа телефоном повідомляє неправдиву інформацію про те, що близька людина потрапила у ДТП або скоїла тяжкий злочин та знаходиться у міліції. Уникнути проблем шахраї пропонують шляхом переведення певної суми грошових коштів на номер мобільного телефону або на банківський рахунок. Зловмисники можуть представлятися співробітниками правоохоронних органів або самим родичем. Чужий голос вони виправдовують отриманою травмою.

Зокрема до Камінь-Каширського райвідділу УМВС України звертаються мешканці району, вже мали місце звернення про такі випадки

Ваш син - в міліції
Із заявою зверталась мешканка Каменя-Каширського. Як виявилось, до постраждалої зателефонували невідомі особи і повідомили, що її син - в міліції і, аби уникнути відповідальності, їй потрібно купити скретч-картки поповнення рахунку та продиктувати в телефон вказані там номери.

При цьому шахрай наполіг, щоб та постійно перебувала на зв’язку та не вимикала мобільний телефон поки не купить та не зчитає номери для поповнення.

Налякана матір зробила усе так, як її просили, навіть не помітивши що телефонували з невідомого номеру. Коли відбувся перерахунок грошей, телефонний дзвінок перервався.

Лише після цього жінка поспілкувалась з родичами, зателефонувала синові та вияснила, що син - на роботі.

Тож якщо у вас трапляються подібні випадки, то перше за все, що потрібно зробити - покласти трубку і зв’язатися з близькою людиною. Які б переконливі не були доводи шахрая, правоохоронці рекомендують не вчиняти жодних дій, не переконавшись у достовірності інформації про те, що трапилося. Також про дзвінок шахрая варто повідомити в міліцію (до чергової частини з мобільного безкоштовно на номер «102»).

Не варто повідомляти захисний код кредитки

Шахрай заволодів грошима дівчини під приводом купівлі весільної сукні. До Камінь-Каширського райвідділу міліції звернулась місцева мешканка, яка після весілля вирішила продати своє весільне плаття та виставила його в інтернеті. Через короткий проміжок часу до неї зателефонувала невідома особа, яка під приводом купівлі весільної сукні, заволоділа інформацією щодо захисного коду до кредитної картки постраждалої, з якої в подальшому зняла 4000 гривень.

Наразі за цими фактами відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus