USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Студентка юрфаку допомогла спіймати злодія?

29 Серпня 2008 11:11
20 серпня цього року у чергову частину Луцького міськвідділу УМВС надійшло повідомлення про те, що з приміщення ПП «Домофон сервіс» невстановлена особа викрала інвентар та інструменти на загальну суму понад 8 тисяч гривень, –  повідомляють 29 серпня «Волинські Новини».
За інформацією сайту ВЗГ УМВС України у Волинській області, оперативники відразу розпочали роботу, щоб встановити особу, яка скоїла цей злочин. Пограбоване підприємство розташоване на території Біотехнічного інституту, оскільки орендує у нього приміщення. Перш за все у коло підозрюваних потрапили працівники установи, позаяк ніяких пошкоджень не виявили, всі двері та вікна були цілими. Підозра оперативників впала на одного з колишніх працівників 24-річного Миколу Д., мешканця Луганської області, якого звільнили з організації на початку місяця, однак він із міста не поїхав. Паралельно відпрацьовувалися різні версії, встановлювалися свідки та очевидці злочину.
Спілкуючись з охоронцем території Біотехнічного інституту вдалося з’ясувати, що у ніч перед крадіжкою до нього підходив Микола Д. Зі слів сторожа, підозрюваний повідомив, що керівництво заборгувало йому певну суму грошей, а оскільки зараз нікого нема, то попросив ключ від кабінету, аби можна було переночувати, бо йому нема куди більше піти. Сторож, знаючи, що цей чоловік дійсно тут працював, і не маючи ніяких підстав йому не довіряти, вирішив дати йому ключ. Про крадіжку сторож довідався лише вранці, тож залишалось невідомим, яким чином зникли речі і де саме зараз знаходиться зловмисник.
Декілька днів по тому в один з будинків по вулиці Кравчука завітав молодий чоловік і, пред’явивши посвідчення працівника ПП «Домофон сервіс», запропонував свої послуги у сфері встановлення домофонів та продемонстрував необхідний товар – мешканці будинку вже збирали на це кошти. Цей чоловік знайшов жінку, у якої зберігались гроші на встановлення дверей (це була мешканка будинку 45-річна Олена В.), й повідомив, що він це може зробити швидше і краще. Однак громадянка не погодилась і відповіла, що вони уже уклали договір з підприємством і будуть працювати лише з ним. Після цього пішов геть.
На цьому, можливо, все і скінчилося б, однак донька господарки 18-річна Олеся Ш., студентка юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки, у поведінці цього юнака щось запідозрила і зателефонувала до ПП «Домофон сервіс» та повідомила про відвідини раптового «гостя». Поки студентка зателефонувала до міліції  – молодик уже зник.
Правоохоронці, поспілкувавшись з Олесею, встановили, що хлопець, який пропонував свої послуги зі встановлення домофона – розшукуваний Микола Д. Залишивши свої контактні телефони, правоохоронці поїхали працювати далі, однак буквально через годину Олеся Ш. до них зателефонувала й повідомила, що вона зараз поблизу торгівельного центру «Гостинець», де знову зустріла того хлопця, який до них приходив зі своїми пропозиціями. Також вона сказала, що стежить за ним. Провівши ряд оперативних заходів, правоохоронці на одній із зупинок громадського транспорту по проспекту Перемоги затримали Миколу Д.
У ході слідства стало відомо, що коли підозрюваний ночував на території Біотехнічного інституту, то періодично виходив на вулицю палити, і тоді помітив, що вікно, яке веде у кабінет, де знаходились інструменти, відчинене. Він відчинив вікно у коридорі і зі сторони вулиці, по підвіконню, перейшов у кабінет ПП «Домофон сервіс», склав інструменти та спустив через вікно на землю, потім повернувся назад, а вранці, спокійно пройшовши повз сторожа, забрав викрадене майно, яке чекало його у кущах. Більшу частину речей оперативники вилучили у підвалі одного з будинків по проспекту Соборності й повернули власнику.
Наразі громадянин Микола Д. затриманий. Проти нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, триває слідство, а першокурсниця юридичного факультету заявила, що після закінчення ВНУ хоче працювати у правоохоронних органах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 29 Серпня 2008 12:51
А чому знак запитання в заголовку? Справді допомогла - молодчина! Хоче працювати в органах - якщо міліцію і надалі так фінансуватимуть (на 60, якщо не 50 відсотків від потреби!), а в офіцерів будуть нинішні зарплати, то панна Олеся матиме всі шанси потрапити в міліцію: сильна стать по закінченні вузів системи МВС в охоронні структури йтиме працювати, а не за фахом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus