USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцькому районі оштрафували власника кафе

8 Листопада 2013 18:20
За втручання прокуратури Луцького району оштрафували власника кафе та поновила трудові права 4 працівників. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Луцького району із залученням спеціаліста Територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області провела перевірку додержання трудового законодавства у одному із закладів громадського харчування району.

Встановили, що 4 працівники кафе працювали в ньому без офіційного оформлення трудових відносин. Відтак працедавець заробітну плату їм виплачував готівкою, не відображаючи ці нарахування в операціях бухгалтерського обліку. Не сплачував господар із заробітної плати працівників і відповідних податків та інших обов’язкових платежів, позбавляючи їх соціального страхування.

Відомості про грубе порушення законодавства про працю (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 172 КК України) прокуратура Луцького району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Згідно з результатами досудового розслідування, матеріали кримінального провадження з угодою про примирення сторін скерували до суду.

Вироком Луцького міськрайонного суду підприємця визнали винним у грубому порушенні законодавства про працю та засуджено до покарання у виді штрафу в сумі 850 гривень.

Наразі підприємець штраф сплатив, а працівників офіційно працевлаштували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрист Показати IP 8 Листопада 2013 22:23
Що таке "матеріали кримінального провадження з угодою про примирення сторін"? Чим таке передбачено?
Андердог Показати IP 13 Листопада 2013 09:37
Читай новий кримінальний процесуальний кодекс. "ЮРИСТ"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus