USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку лебеді стали їжею для людей?

10 Травня 2013 13:36
Луцьких лебедів, які плавали на залитому водою лузі в районі вулиці Чернишевського у Луцьку, впіймали і з’їли браконьєри, - переконані місцеві мешканці. Про це пише «Волинська газета».

Пара лебедів, яка пережила зиму завдяки небайдужості мешканців Черчицького масиву Луцька - зникла. Місцеві мешканці кажуть, що білокрилих впіймали браконьєри, а потім з’їли. Мовляв, дехто був свідком, як двоє невідомих ходили біля води і ставили капкани. Інші стверджують, що бачили як птахів запихали у мішок.

Проте жоден з очевидців галасу не підняв.
Лучанка Таїса Чичилівська розповідає: «Ми всі сусіди годували птахів. Вони стали геть ручними. Цим, напевне, і скористалися нелюди. Такого ніхто з місцевих вчинити не міг. Я, коли дізналася, що птахів нема, так перейнялася, що тиск відразу підскочив.
Розумію, в наш час і не таке буває. Людей убивають. Але одного не можу зрозуміти: яким треба бути звіром, щоб з’їсти лебедя!!!»

За словами Таїси Чичилівської, в обласному центрі - це вже не перший випадок, коли лебеді, які здавна для українців є символом недоторканості, вірності, стають жертвами браконьєрів. Жінка каже, що вбили птахів на кічкарівських ставках і на очисних: «Наша сусідка працює у поліклініці №3. Вона розповідала, що ставок, який поблизу медзакладу, цієї весни був весь у капканах та сільцях! От і виходить: птахи рятуються, перелітають з однієї водойму на іншу, а нелюди - за ними… Скажіть: чи можна назвати людьми тих, хто в лебедях бачить кусок м’яса? Хай воно застрягне їм у горлі!»

Мешканці Старих Черчичів сподіваються, що такі випадки браконьєрства привернуть увагу правоохоронців та громадських організацій, які займаються природозахисною діяльністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 10 Травня 2013 21:31
я впевнений, що "інспектори" палець об палець не вдарили, щоб повибирати ті капкани з води.. дикий люд...коли вже нажруться? а за народною легендою - з'їсти лебедя - гріх.
Бармалєй Показати IP 10 Травня 2013 21:44
Бидло гріха небоїться
Т.С. Показати IP 10 Травня 2013 23:58
Корова наша молочная мама, значит символ матери. Кто-нибудь задумался над ее убийством?
Т.С. Показати IP 11 Травня 2013 00:02
Тех, кто убил лебедей трудно назвать людьми
Сергій Показати IP 11 Травня 2013 00:07
А свиней, корівок, кроликів, курей вже не шкода?
Анонім до Сергій Показати IP 11 Грудня 2013 17:08
ну йо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus