USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську не «дертимуть» зайвого за закордонні паспорти. ВІДЕО

29 Серпня 2013 15:10
Прокуратура Нововолинська встановила, що у місті з громадян вимагали додаткові кошти за оформлення закордонних паспортів.

Незаконне стягнення зайвих платежів із людей при оформленні паспорта для виїзду за кордон припинили. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Нововолинська провела перевірку дотримання законодавства при наданні посадовими особами Нововолинського міського сектору Управління державної міграційної служби України у Волинській області громадянам послуг при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Виявили, що в порушення Закону України «Про адміністративні послуги», завідувач Нововолинського міського сектору УДМС запровадив «особливу» процедуру надання платних послуг, без проходження якої особи позбавлялися можливості оформити відповідні документи.

Таким чином громадяни при оформленні паспорта для виїзду за кордон сплачували не лише обов’язкові платежі, а й «добровільні внески» на розрахункові рахунки певних комерційних структур. При цьому громадяни розуміли сплату таких коштів як обов’язковий платіж.

Перевіркою встановлено і факти сприяння службових осіб міського сектору УДМС комерційним структурам, які за оплату у збільшеному розмірі «допомагали» громадянам оформити паспорт для виїзду за кордон.

Вимагали посадовці від громадян при оформленні такого паспорта також і не передбачені законодавством документи, як-от довідку про наявність чи відсутність судимості.

На усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли, прокуратурою міста Нововолинська начальнику управління Державної міграційної служби України у Волинській області було внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування завідувача Нововолинського міського сектору УДМС України у Волинській області притягнуто до дисциплінарної відповідальності.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маня Показати IP 29 Серпня 2013 15:18
Оце читаєш це і,здвається,що з глузду можна з"їхати. Мійграційна служба сама ж творить закон, і його порушує. Якщо у них у їх структурах,у в иконавчій службі таке твориться, що може зробити пересічний громадянин.А нічого.Ми раби і заручники нашої не контрольованої ніким держави.Куда ми котимось, Господи зупини цих ненажер.
olynlutsk123 Показати IP 29 Серпня 2013 17:57
Як можна вносити подання про усунення порушеннь до корупціонера-здирника Воробя О.В.- начальника УДМС в області,якщо під його керівництвом в усіх районах діють аналогічні корупційні схеми по здиранню з громадян незаконних платежів за паспортні послуги. Про це неодноразово повідомлялось в ЗМІ, а притягуються до відповідальності тільки "стрілочники", а головний корупціонер Воробей О.В. виходить "сухим із води".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus