USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Живий товар: Україна - основний постачальник нелегалів

8 Вересня 2013 08:00
Трафікінг, або торгівля людьми, є в сучасному світі одним з найбільш розвинених і прибуткових тіньових бізнесів, а Україна - чи не головним постачальником нелегалів в різні точки планети. Люди, які відгукнулися на оголошення про працевлаштування за кордоном, часто потрапляють у трудове чи сексуальне рабство, без документів і з мінімальними шансами на порятунок.

«Продані» українці переважно опиняються в Росії, Польщі, Іраку, Іспанії, Туреччині та Чехії. Але якщо раніше жертвами работоргівців в основному ставали молоді жінки, то після 2012 ріку ситуація змінилася, - інформує «Известия.ua»

«Вперше до нас звернулося за допомогою більше чоловіків, ніж жінок. Ця зміна тенденцій у сучасному рабстві. Зовсім маленьких дітей, громадян похилого віку, людей з обмеженими можливостями змушують жебракувати, чоловіки потрапляють у трудове рабство», - розповідає прес - секретар Міжнародної організації з міграції ( МОМ) Варвара Жлуктенко. Якщо світову пальму першості в трафікінгом ми поступаємося бідним країнам Азіатсько - тихоокеанського регіону, то в Європі - у лідерах, заявляють в ООН.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ВИВІЗ У СЕКСУАЛЬНЕ РАБСТВО В ПОЛЬЩУ 10 УКРАЇНОК

За неофіційними даними, тільки за останні 10 років з України було вивезено майже 500 тисяч людей. У МОМ кажуть про 120 тисяч постраждалих від работоргівлі за роки незалежності країни. 40% українців, які потрапили в рабство, опинилися в Росії.

Закон про боротьбу з торгівлею людьми діє в Україні з 2011 року, з осені 2012- ого запрацював механізм надання допомоги постраждалим: три десятки людей отримали офіційний статус жертв работоргівлі та матеріальну допомогу. Але основну допомогу українцям, які потрапили в непросту ситуацію, надають неурядові міжнародні організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus