USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Америці помер відомий письменник-фантаст

25 Червня 2013 16:43
У США у віці 87 років пішов з життя відомий американський письменник-фантаст і сценарист Річард Метісон, - пише Телеканал 24.
Він помер 23 червня, однак причини і подробиці смерті не розголошують, також не повідомляють, де саме помер письменник.
Річард Метісон народився в штаті Нью-Джерсі в сім'ї емігрантів з Норвегії, а виріс у Брукліні, де навчався в Технічній школі.
Він почав професійно займатися письменницькою діяльністю в 1950-х роках, хоч ще раніше публікувався в місцевих газетах. Метісон видавав оповідання та нариси, а в 1954 році вийшов його роман «Я – легенда» про світ, який населяють лише вампіри. Цей роман приніс автору популярність, згодом на його основі було знято кілька фільмів: «Остання людина на Землі» (1964), «Людина Омега» (1971) і «Я – легенда» (2007).
Окрім цього, також були екранізовані твори Метісона, як «Шлях вниз» і «Куди приводять мрії».
Річард Метісон працював і сценаристом American International Pictures, для якої, він зокрема, написав сценарії за творами Едгара По («Падіння будинку Ашерів», «Історії жаху», «Ворон»). Крім того, він створив сценарії багатьох епізодів серіалів «Сутінкова зона» і «Зоряний шлях», а також фільму Стівена Спілберга «Дуель» (екранізація однойменного оповідання Метісона).
Варто зазначити, що творчість Метісона мала великий вплив на Стівена Кінга, у чому автор «Сяйва» зізнавався сам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus